Lasermachines worden vaak gebruikt in de maquettebouw branche. Zo ook bij Spaaij Maquettebouw in Amersfoort. Wij gingen langs bij deze maquettebouwer en zij lieten ons de belangrijkste redenen horen waarom zij hebben gekozen voor de lasermachine van BRM.

De grotere vraag naar kwalitatief hoogstaande maquettes maken maquettebouwers de keuze om zelf een lasermachine aan te schaffen. Zo ook Spaaij, welke voorheen zijn maquettes zelf zaagde. ‘Met de hand zagen blijft handwerk en hierdoor kunnen afwijkingen ontstaan ten opzichte van het aangeleverde ontwerp’. Door nu gebruik te maken van de lasermachine wordt zowel de snelheid als de kwaliteit van het eindresultaat verbeterd. ‘De kwaliteit is van groot belang, vandaar dat wij hebben gekozen voor een lasermachine. Er is sprake van 100 procent nauwkeurigheid.

De grote vraag naar het aantal maquettes is voor Spaaij een goede reden geweest om een lasermachine aan te schaffen. Bij een hoge vraag wordt de snelheid waarmee geleverd moet worden steeds belangrijker. ‘Wat vroeger in drie weken gedaan werd kunnen we nu in drie dagen bouwen. De lasermachine heeft al onze werkzaamheden met de hand compleet vervangen’.

Als laatst gaf Spaaij aan tevreden te zijn over de service van BRM lasers. ‘De machine is bij ons geïnstalleerd en het proces van snijden is uitgelegd. Tijdens het leerproces konden wij met onze vragen terecht bij BRM lasers. Ze hebben ons goed geholpen. De service was prima’.

 

 

Bekijk de minidocu over Spaaij Maquettebouw hieronder:

 

Nick Schut Editor
Video Specialist
Nick is video specialist bij BRM, hij houdt zich voornamelijk bezig met het maken van vette video content. In zijn vrije tijd bezoekt hij graag pretparken.
Social: