fbpx

Wie op zoek is naar een praktijkgerichte opleidingsschool in Zeeland, hoeft niet verder te zoeken dan het Calvijn College in Krabbendijke. Sinds het begin van 2020 beschikt de afdeling PIE (Produceren, Installeren en Energie) daar over de BRM 90130 metaallaser, recentelijk heeft ook de afdeling BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) een BRM-laser verwelkomd. Hun ervaring? Die is meer dan positief!

Bij binnenkomst in het PIE-lokaal word je meteen ondergedompeld in een indrukwekkend scala aan machines. Hier leren studenten van het Calvijn College alle facetten van de techniek kennen. En dat zie je! Met de komst van de lasermachine is een nieuwe techniek geïntroduceerd: lasersnijden en -graveren. Adri de Kam, docent aan het Calvijn College, deelt zijn ervaringen met de opdrachten. “We kunnen zien dat we nu veel technieken in één keer kunnen overslaan. Waar voorheen een decoupeerzaag of een hamer en beitel werden gebruikt, kunnen we nu eenvoudig overschakelen naar de BRM-laser.”

Veel voordelen voor het onderwijs

“Die ‘oude’ technieken komen eigenlijk niet voor in het bedrijfsleven,” vervolgt Adri. “Hoewel je nog wel eens een decoupeerzaag tegenkomt, is de technologie gewoon veel moderner. Zo blijven we echt up-to-date met de industrie. Neem bijvoorbeeld de opdracht voor het maken van een buitenlamp, waarbij studenten nu veel sneller kunnen werken. Voorheen kostte het maken van de ramen een halve dag, maar nu kunnen ze de tekening maken, de ramen snijden met de machine en erop vertrouwen dat alles klopt. Het complete proces is veel motiverender voor de studenten.” Door de tijdsbesparing die de lasermachine oplevert, kan het Calvijn College zijn studieopdrachten ook gemakkelijker uitbreiden.

Populair icoon.
Meest populair
Zij aanzicht van een BRM Pro 1300.
Enkele beschikbaar

Pro 1300

  • Werkgebied 1300 x 900 x 200 mm
  • Laservermogen 100 of 150 W
  • Hoogste veiligheidsniveau: laserklasse 1
"Het werken met een lasermachine is niet alleen een modernere techniek, het motiveert en enthousiasmeert ook onze leerlingen!"

Op bepaalde scholen nemen docenten nog steeds de taak op zich om de machines te bedienen, maar bij ons is het de student die deze verantwoordelijkheid draagt. “Onze studenten zijn zelf verantwoordelijk voor het bedienen van de lasermachine. Zodra de machine correct is ingesteld voor het snijden van metaal, is de bediening ervan heel eenvoudig. Vooral voor VMBO-scholen is dit een perfecte machine!” Maar er zijn meer verschillen tussen de oude en nieuwe werkwijze sinds de komst van de machine. “De machine is veel nauwkeuriger, volledig aangepast aan de industrie, en bovendien gaat het gewoon veel sneller! Studenten werken hier op hun eigen tempo, wat de flexibiliteit ten goede komt.”

Grondig vooronderzoek

Bij de aanschaf van de lasermachine ging het Calvijn College niet over één nacht ijs. “We wilden al een tijdje een lasermachine aanschaffen. Jaarlijks bezochten we een excursie bij ITM, waar we in aanraking kwamen met lasertechnologie. Toen er uiteindelijk budget beschikbaar kwam, hebben we verschillende merken bekeken en contact gehad met andere scholen in Nederland en België om ervaringen te delen. Praktijkervaring met de machine was voor ons erg belangrijk, om te zien of we de machine ook daadwerkelijk konden gebruiken voor onze materialen.” Het Calvijn College gebruikt de machine voornamelijk voor metaal, met af en toe een uitzondering voor kunststof. De ervaringen van andere scholen, samen met een bezoek aan de showroom, gaven uiteindelijk de doorslag bij de keuze van het Calvijn College.

Service

Dat je bij BRM Lasers kunt rekenen op de juiste service, is ook iets wat Adri kan bevestigen. “Voor de vakantie hadden we een storing door het testen van een nieuw materiaal. Ik nam contact op en werd meteen geholpen. Al snel kreeg ik een van de technici aan de lijn die me precies kon vertellen wat ik moest doen om de machine weer aan de praat te krijgen. Binnen een kwartier was het probleem opgelost. De service bij BRM is echt uitstekend. Het is fijn om even te kunnen bellen, een duidelijke uitleg te krijgen en snel weer aan de slag te kunnen.”

Download jouw gratis brochure
Go
Chat via WhatsApp