De mogelijkheden

Zelf de letters van uw bedrijfsnaam maken. Of het logo van uw bedrijf in uw relatiegeschenken graveren. En wat te denken van uw eigen metalen decoraties in uw huis of tuin? Het kan allemaal met de kleine, compacte en betaalbare lasersnijders en laser graveermachines van BRM Lasers. De laser machines van BRM snijden en graveren nauwkeurig, snel, rendabel en veilig. Dat doen ze in vrijwel elk denkbaar materiaal. Van metaal tot kunststof en van leer tot glas.

Snijden of graveren met kleine lasersnijder

Laser is een elektromagnetische stralingsbron. Deze bron zendt een evenwijdige lichtbundel uit. Om met zo’n lichtbundel te kunnen snijden, moet die worden geconcentreerd tot een diameter van nog geen millimeter. Door deze nauwe focus krijgt de lichtstraal een enorme intensiteit. Het materiaal dat met deze straal in aanraking komt zal door deze energie smelten en verdampen. Met de lasertechniek kunnen op die manier in vrijwel elk materiaal smalle en uiterst nauwkeurige sleuven worden gemaakt. Alsof je met een mes door boter snijdt.

De kleine lasersnijders van BRM gebruiken de lasertechniek om de meest complexe vormen uit een plaat van bijvoorbeeld metaal, hout of kunststof te snijden. Of om teksten en figuren in metaal of een ander hard en slijtvast materiaal te graveren.

De voordelen van een kleine lasersnijder

Snijden of graveren met laser gaat gepaard met een fijne snede en weinig materiaalverlies. Qua materiaalgebruik is de lasertechniek dus heel duurzaam. Een laser machine biedt ook een grote vormvrijheid; u kunt er zonder problemen complexe contouren mee snijden of graveren. Iets wat u met een traditionele stansmachine nooit gaat lukken.

Het gebruik van de lasertechniek om materialen te snijden of graveren heeft onder meer de volgende voordelen:

  • een rechte, braamvrije snede
  • hoge snijsnelheden
  • een smalle snijspleet
  • een snede met een glad oppervlak
  • vrije contouren
  • een nauwkeurige werkwijze met een even nauwkeurig resultaat
  • flexibiliteit (de machine kan snel en gemakkelijk naar een ander product worden omgesteld)
  • contactloze materiaalbewerking (en hierdoor een veilig, stil en schoon productieproces)
  • nauwelijks hitteschade aan het materiaal.

Welke laser machine heb ik nodig?

Laser machines variëren in vermogen en werkgebied. De laserbuis van de machine moet een vermogen van minimaal 12 Watt hebben om in niet-metalen (zoals hout en kunststof) te kunnen snijden. Om in metaal te kunnen snijden moet de laserbuis minimaal een vermogen van 100 Watt hebben. Het werkgebied is het maximale volume (lengte x breedte x dikte) van het materiaal dat de machine kan bewerken.

Veel mensen denken dat ze een afweging maken in mogelijkheden wanneer ze twijfelen tussen een kleine lasersnijder kopen of een grote(re) laser machine. Dit is echter niet voor elk project het geval. Het vermogen en werkgebied dat uw laser machine nodig heeft, hangen af van de materiaalsoort waarmee u werkt en van de grootte en dikte van dit materiaal.

Kan ik ook een kleine lasersnijder kopen?

In de maakindustrie vormen laser machines vaak een integraal onderdeel van productieprocessen die uit een groot aantal machinale bewerkingen kunnen bestaan. Hierdoor ontstaat al snel het beeld dat een laser machine grote afmetingen heeft. Maar de lasertechniek is juist klein en fijn!

BRM levert kleine lasersnijders voor particuliere en kleinschalige commerciële toepassingen. Een voorbeeld van particulier gebruik is het hobbymatig vervaardigen van creatieve en kunstzinnige figuren. Een lasersnijder van BRM is een ideaal hulpmiddel wanneer u dit met verschillende materialen wilt doen. U kunt een kleine lasersnijder of lasergraveerder van BRM namelijk voor veel verschillende materialen gebruiken. Een voorbeeld van een kleinschalige commerciële toepassing is het zelf maken van reclameteksten. Denk aan de letters van uw bedrijfsnaam of slogan in kunststof op de gevel van uw kantoorpand of bedrijfshal.

 

U kunt bij BRM al kleine lasersnijders kopen met een omtrek van ongeveer een meter bij anderhalve meter en een hoogte van iets maar dan een meter. Deze machine heeft een werkgebied van 400mm x 600mm x 230mm. Dit betekent dat u met deze machine kunt snijden in materiaalplaten met een maximale omtrek van 40 cm bij 60 cm en met een maximale dikte van 23 cm. Een kleine lasersnijder met een gesloten tafel waarvoor u op kantoor of thuis gemakkelijk ruimte kunt maken.

Wilt u een laser machine waarvan het werkgebied minimaal een omtrek van 130 cm bij 250 cm heeft? Om in grotere platen te kunnen snijden of graveren, kunt u bij BRM terecht voor de zogenoemde portaallasers. Deze hebben geen dichte constructie, maar een open tafel waarop u grotere werkstukken kunt maken.

Meer weten?

Wilt u een demonstratie aanvragen voor een van onze BRM lasermachines? Gebruik dan de onderstaande knop. Vraag demonstratie Al overtuigd van de kracht van onze BRM Lasermachines? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wilt u meer weten over de lasermachines van BRM, download dan een van onze brochures.

BRM Lasermachines

Original

CO2 lasers snijden en graveren met grote precisie en hoge snelheid vele soorten materialen van dik acrylaat tot papier.

BEKIJKEN

Portaal

BRM portaallasers zijn uiterst geschikt voor groter plaatwerk en komen in twee verschillende formaten.

BEKIJKEN

Metaal

De BRM metaallasers zijn uiterst geschikt voor het graveren en lasersnijden van allerlei metaalsoorten.

BEKIJKEN

Fiberlaser

De BRM Fiberlasers zijn geschikt voor snel graveren van afbeeldingen of teksten op metaal en kunstof..

BEKIJKEN