BRM Fiber laser 20 watt

Vanaf €17.950,-

  • 160x160mm werkgebied
  • 20W laserbuis
  • Perfect voor graveren
BEKIJKEN

BRM Fiber laser 30 watt

Vanaf €19.950,-

  • 160x160mm werkgebied
  • 30W laserbuis
  • Perfect voor graveren
BEKIJKEN

BRM Fiber laser 60 watt

Vanaf €32.950,-

  • 160x160mm werkgebied
  • 60W laserbuis
  • Perfect voor graveren
BEKIJKEN

BRM Fiber Lasers

Fiber lasermachines hebben de afgelopen jaren een sterke verbetering laten zien wat betreft de werking, toepassing en levensduur. Dit type laser verdringt langzaam de CO2 variant. Gevolg is onder meer geweest dat we nu edelmetalen kunnen graveren, markeren en snijden. Ook het vermogen dat een fiber cutting machine (fiber laser snijmachine) en een fiber engraving machine (fiber laser graveermachine) afgeven, is behoorlijk toegenomen. Een fiber laser met 10 watt was ooit de standaard, maar tegenwoordig is 30 watt en zelfs meer geen uitzondering meer. Een groot voordeel van fiber lasers ten opzicht van CO2 lasers bijvoorbeeld is dat er bij Fiber laser cutting geen voorbewerking nodig is om snel data of afbeeldingen in metaal of kunststof te graveren.

Hoe werkt een fiber cutting machine?

Een fiber laser werkt, anders dan een CO2 laser, met een elektromagnetische straling (diodes) die een lichtbundel opwekt van zo’n 1.064nm. Het licht is voor het oog onzichtbaar (infrarood licht). Deze lichtstraal wordt via een optische vezel zo klein gebundeld dat de intensiteit van de straal enorm toeneemt in kracht en in staat is om voorwerpen te snijden (fiber laser cutting) en te graveren (fiber laser engraving). Bij dit laatste proces smelt en verdampt het materiaal. De gleuven en inkepingen op het te bewerken materiaal die door een fiber laser graveermachine worden gemaakt ontstaan door via een computerprogramma de twee spiegels waarlangs het licht naar de bewerkinsgbron wordt geleid, op tijd te sturen met daarbij de lichtbundel op het gewenste moment snel aan en uit te zetten. Zo kan er vloeiend en nauwkeurig ‘geschreven’ worden. Door een bepaalde manier van ablatie bovendien kan kleurverschil in roestvaststaal aangebracht worden. Voor het snijden van metaal is de fiber laser cutting machine niet geschikt. Dit proces vergt grotere machines met een vermogen vanaf 100 watt. Deze lasers hebben standaard een klein werkoppervlak, zo’n 160 x 160 mm, maar kunnen eventueel uitgebreid worden tot 200 x 200 mm. De meeste uitvoeringen zijn van het type gesloten model, zodat er veilig mee gewerkt kan worden.

Fiber laser cutting machine prijs

De BRM fiber lasermachine is scherp geprijsd en al verkrijgbaar vanaf een prijs van net 17.000 euro met een vermogen van 20 watt . De machine is nagenoeg onderhoudsvrij en heeft een lange levensduur. BRM ruilt ook lasermachine in en kijkt deze weer helemaal na voordat ze weer op de markt komen. Informeer daarom regelmatig bij ons naar de voorraad tweedehands machine. Onze partner Leasecontrol bovendien kan u aantrekkelijk lease financieringsaanbod doen. Vraag gerust een vrijblijvende leaseofferte bij ons op.