Lasersnijden van metaal

De ontwikkelingen op het gebied van de lasertechniek gaan snel. Het snijden en graveren van metaal met een lasermachine bracht aanvankelijk hoge kosten met zich mee. Door nieuwe technieken komen er betaalbare metaalsnijders op de markt. Hiermee komt zelfs het hobbymatig gebruik van een lasermetaalsnijmachine binnen handbereik. En dat is goed nieuws voor bijvoorbeeld kunstenaars die graag met metaal werken. BRM Lasers levert lasersnij- en graveermachines met een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding.

Kan elk metaal met dezelfde lasermachine worden bewerkt?

Metaal is een hard materiaal. Er is minder energie nodig om in metaal te graveren dan te snijden. De snede van een gravure is dunner dan een millimeter, terwijl er voor het snijden van contouren uit een metalen plaat al snel een snede met een dikte boven de 1 millimeter nodig is. Hoeveel kracht de laserstraal nodig heeft, hangt dus af van de bewerking die u met een lasersnij- en graveermachine wilt uitvoeren. Denk hierbij aan markeren, graveren of snijden. Hoe krachtiger de laserstraal moet zijn, hoe meer vermogen de machine moet kunnen leveren. Dit vermogen hangt samen met de hoeveel stroom die door de elektroden in de laserbuis loopt en wordt uitgedrukt in Wattage (Watt).

Ook de materiaalsoort doet ertoe. Niet elk metaal is even hard. Edelmetalen zoals goud, platina en zilver zijn keihard. Zo kunt u met de metaallasermachines van BRM Lasers wel staal en RVS snijden (tot 1,2 mm dikte), maar geen andere metaalsoorten zoals edelmetalen, aluminium of ijzer. Met de machines van BRM kunt u deze metalen echter wél graveren. De dikte van het metaal is dus ook van belang.

Om de juiste metaallasersnijder te kiezen, kan snelheid ook een belangrijke keuzefactor zijn. Dat u met een laserkop door metaal komt, zegt nog niets over de snelheid waarmee dit gebeurt. Hoe groter het vermogen van de lasermachine, hoe sneller u ermee kunt snijden of graveren. Moet u met uw metaalsnijder in korte tijd in serie kunnen produceren? Informeer dan altijd naar de snelheid waarmee de lasermachine snijdt of graveert. Dit is niet zo van belang wanneer u met de machine alleen individuele (unieke) werkstukken produceert. Denk hierbij aan kleinschalig commercieel of hobbymatig (thuis)gebruik. Echter bieden de lasermachines van BRM Lasers wel voor elke gebruiker het lasersnijden van metaal tegen een lage prijs.

Waarom is metaalbewerking met een lasermachine goedkoper geworden?

Er zijn al langer betaalbare CO2-lasers voor het snijden en graveren van allerlei soorten materialen op de markt. Maar daarmee kom je niet of nauwelijks door metaal heen. BRM Lasers beschikt over CO2-lasermachines die wél geschikt zijn voor metaalbewerking. In vergelijking met de ‘gewone’ CO2-lasers beschikken deze machines over extra zuurstof in de CO2-laserbuis en een speciale laserkop. Hierdoor kunt u met deze machines staal en RVS tot 1.2 mm dik snijden en verder een groot aantal andere metaalsoorten graveren. BRM levert de metaallasermachine in twee varianten: een gesloten model met een werkbed van 90 x 130 meter en een portaallaser met een (open) werkbed van 130 bij 250 centimeter. Zie voor de actuele prijzen voor machines die metaal lasersnijden de prijzenpagina van BRM Lasers.

Meer weten?

Wilt u een demonstratie aanvragen voor een van onze BRM lasermachines? Gebruik dan de onderstaande knop. Vraag demonstratie Al overtuigd van de kracht van onze BRM Lasermachines? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wilt u meer weten over de lasermachines van BRM, download dan een van onze brochures.

BRM Lasersmachines

Original

CO2 lasers snijden en graveren met grote precisie en hoge snelheid vele soorten materialen van dik acrylaat tot papier.

BEKIJKEN

Portaal

BRM portaallasers zijn uiterst geschikt voor groter plaatwerk en komen in twee verschillende formaten.

BEKIJKEN

Metaal

De BRM metaallasers zijn uiterst geschikt voor het graveren en lasersnijden van allerlei metaalsoorten.

BEKIJKEN

Fiberlaser

De BRM Fiberlasers zijn geschikt voor snel graveren van afbeeldingen of teksten op metaal en kunstof..

BEKIJKEN