Type lasermachine voor lasersnijden met 4w

In de regel wordt een laagvermogen CO2 laser gebruikt om zachtere en dunnere materialen te snijden. Dit is een van de goedkoopste oplossingen om het laserlicht op te wekken bij een dergelijk laag vermogen. Maar desondanks kunnen laser diodes met een laag vermogen prima ingezet worden voor het snijden en graveren van lichte materialen als balsahout en dun papier. Met 4w lasersnijden moet evenwel met een lage snelheid gebeuren, zodat de laserstraal langer op een punt gefocust blijft. Laser diodes hebben een levensduur van duizenden uren en dat maakt ze rendabel om in te zetten, zij het in een bepaalde en/of beperkte vermogensrange. Belangrijk is wel dat de laser niet constant maximaal belast wordt. Is dat het geval, dan kan beter een laagvermogen CO2 laser ingezet worden. De krachtigste halfgeleiderlasers hebben een golflengte die ligt aan het begin van het blauwe spectrum, zo’n 450 nm. Mocht het materiaal voor de 4w lasersnijder toch nog iets te dik zijn, dan kunnen meerdere passes doorgevoerd worden. De laser gaat dan meerdere keren over hetzelfde oppervlak totdat het materiaal geheel doorgesneden is. Naast deze zogenaamde blauwe halfgeleiderlasers, bestaan er ook rode diode lasers. Echter het vermogen is niet zo groot als bij de blauwe lasers. Bovendien is de absorptie van het rode licht minder, waardoor handmatig eerst hulplijnen op het te laseren materiaal moeten worden getekend. Bovendien neemt het aantal passes toe als gevolg van het lagere vermogen.

Snijsnelheid bij 4w lasersnijden

Voor ieder materiaal dat met een 4w laser gesneden of gegraveerd wordt, bestaat een optimale snelheid. Balsahout bijvoorbeeld kan het beste op een snelheid van 250-300 mm per minuut gesneden worden en heeft dan maar een doorgang nodig. Indien je een lagere snelheid wilt aanhouden, dan neemt in de regel het aantal passes toe. Bij 200 mm per minuut bijvoorbeeld moet je al twee keer over het oppervlak. Balsahout laat zich ook goed graveren. Met 4w lasersnijden van leer gaat ook goed, maar vereist twee passes bij een snelheid tot 150mm per minuut. Acrylglas met een dikte van 1,2 mm kan met 1 a 2 passes prima gesneden worden met een 4w lasersnijder. Dit geldt zowel voor de witte, als de gekleurde versie. Ook het graveren van Acryl is mogelijk met een 4w lasersnijder. Over het algemeen geldt wel dat hoe hoger de snijsnelheid ligt, hoe beter de snijrand afgewerkt is.

Wat is een 4w laser?

Een 4w laser is meestal een diodelaser (halfgeleiderlaser). Het is een laagvermogen lasersnijder voor zeer dunne en lichte materialen als foam, balsahout en karton. Voor het snijden met een 4w lasersnijder is een van de vereisten dat er voldoende stroom wordt gegenereerd om de brandtemperatuur te bereiken. Verdere aandachtpunten bij het met 4w lasersnijden zijn de reflectiecapaciteit van het oppervlak, de thermische geleidbaarheid van het materiaal, de focus van de laserstraal en het vermogen van de machine. Juist omdat met 4w lasersnijden weinig vermogen aanwezig is, moet het te bewerken materiaal optimaal geschikt zijn. Als het de warmte van de laserstraal te weinig absorbeert, mislukt het snij- of graveerproces. Ook mag het materiaal niet te geleidend zijn. Met 4w lasersnijden van een dergelijk materiaal zou de warmte veel te snel afvoeren, waardoor er te weinig absorptie plaatsvindt.

Meer weten?

Wilt u een demonstratie aanvragen voor een van onze BRM lasermachines? Gebruik dan de onderstaande knop. Vraag demonstratie Al overtuigd van de kracht van onze BRM Lasermachines? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wilt u meer weten over de lasermachines van BRM, download dan een van onze brochures.

BRM Lasersmachines

Original

CO2 lasers snijden en graveren met grote precisie en hoge snelheid vele soorten materialen van dik acrylaat tot papier.

BEKIJKEN

Portaal

BRM portaallasers zijn uiterst geschikt voor groter plaatwerk en komen in twee verschillende formaten.

BEKIJKEN

Metaal

De BRM metaallasers zijn uiterst geschikt voor het graveren en lasersnijden van allerlei metaalsoorten.

BEKIJKEN

Fiberlaser

De BRM Fiberlasers zijn geschikt voor snel graveren van afbeeldingen of teksten op metaal en kunstof..

BEKIJKEN