Wat is leer?

Leer is een natuurlijk product en het wordt verwerkt in veel producten. Er is ook een kunst variant van leer dat ook wel kunstleder wordt genoemd. Met de laser machines van BRM lasers is het mogelijk om beide soorten leer te bewerken.

Kan je leer lasersnijden?

Het proces begin vaak met het vinden van de geschiktste machine voor het project. Er wordt in de meeste gevallen een CO2 laser machine aanbevolen bij het lasersnijden van leer. Ondanks dat er een meerdere soorten lasers op de markt zijn, die de capaciteiten hebben om leer te snijden, is de CO2-laser het beste voor het snijden van leer. CO2-lasers zijn het meest geschikt, omdat het gaslasers zijn die een lichtstraal gebruiken om materialen door te snijden. Vanwege hun frequentie zijn CO2-lasers meestal geschikt voor materialen die niet bestaan uit metaal. Enkele voorbeelden van andere materialen die geschikt zijn voor een CO2 laser zijn: glas, hout, steen en acryl. In vergelijking met andere lasers produceert de CO2 laser machine strakkere en snellere snijdingen in dikke materialen.

Voordat de laser bezig gaat met de bewerking van het leer in de vorm van lasersnijden, wordt het ontwerp dat moet worden uitgesneden eerst getekend. Deze tekening wordt op een schaal van 1: 1 ontworpen. De lasers van BRM lasers ondersteunen de volgende grafische programma’s: Coreldraw, AutoCAD, Photoshop en PLT, PCX, DXF, BMP, SHX en TTF. Bestanden kunnen hierdoor rechtstreeks worden opgenomen door de laser machine. Dit zorgt ervoor dat de uitsnede met precisie kan worden uitgevoerd en exact gelijk is aan het ontwerp. Wanneer leer wordt gesneden met een laser zijn de randen recht en gesloten. Dit bevordert de kwaliteit en zorgt ervoor dat er geen rafels aan het leer komen op den duur.

De laser van de Co2 laser machine beweegt contactloos boven het leer. De laser produceert een lichtstraal die wordt gebruikt om door het leer te snijden. Hierdoor is geen deel van de CO2 laser machine in contact met het materiaal. Met behulp van deze methode wordt er geen weerstand gegeven op het leer, waardoor er geen weerstand ontstaat op het leer. Aangezien de laser geen druk uitoefent op het leer, worden breuken en scheuren voorkomen. Drukpunten worden teven voorkomen, omdat de laserstraal een constante kracht produceert en uitstraalt op het leer. Het is niet noodzakelijk om het materiaal te bevestigen tijdens het leer lasersnijden, omdat de laser geen weerstand ervaart van het leer. Hierdoor loopt het materiaal geen risico op beschadigingen van bevestigende onderdelen aan de randen.

Leer graveren proces

Wanneer er een gravure wordt gemaakt in leer met behulp van een laser machine wordt het leer in eerste instantie verdampt naar een gasfase, oftewel de laser zorgt ervoor dat het leer wordt gesublimeerd. Op basis van het laservermogen wordt er een gravure in het leer gemaakt. De diepte van deze gravure neemt toe met de snelheid van het laservermogen.  Met behulp van de snelheid en het laservermogen wordt er contrast en kleurverschil gerealiseerd. Het is zowel mogelijk om lijngravures te laten laseren met behulp van een CO2 lasermachine als vlakgravures. De gravures hebben echter vele minder effect op synthetisch leer dan op andere leersoorten.

Andere bewerkingsmogelijkheden

Het is niet alleen mogelijk om leer te lasersnijden en lasergraveren met de laser machines van BRM lasers. Het is namelijk tevens mogelijk om de volgende producten te bewerken met behulp van onze laser machines:, spiegels, aluminium,  gietijzer, ijzer, rvs, zippo’s glas, jade, hout, mdf, vineer, bamboe, hoorn, marmer, leer, textiel, papier, karton, plexiglas, gespoten mdf , kurk, natuursteen ,acryl, rubber, plaatmateriaal, plastic (zonder pvc)  kristal, juwelen.

Meer weten?

Wilt u een demonstratie aanvragen voor een van onze BRM lasermachines? Gebruik dan de onderstaande knop. Vraag demonstratie Al overtuigd van de kracht van onze BRM Lasermachines? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wilt u meer weten over de lasermachines van BRM, download dan een van onze brochures.

BRM Lasersmachines voor het lasersnijden van leer

Original

CO2 lasers snijden en graveren met grote precisie en hoge snelheid vele soorten materialen van dik acrylaat tot papier.

BEKIJKEN

Portaal

BRM portaallasers zijn uiterst geschikt voor groter plaatwerk en komen in twee verschillende formaten.

BEKIJKEN

Metaal

De BRM metaallasers zijn uiterst geschikt voor het graveren en lasersnijden van allerlei metaalsoorten.

BEKIJKEN

Fiberlaser

De BRM Fiberlasers zijn geschikt voor snel graveren van afbeeldingen of teksten op metaal en kunstof..

BEKIJKEN