Wat is acrylglas?

Acrylglas of plexiglas is doorzichtig kunststof dat op glas lijkt, maar minder breekbaar is. Het wordt verkocht in plaatvorm en kan eenvoudig in complexe vormen worden gegoten. Een belangrijk voordeel van acrylglas is de slagvastheid dat het biedt tijdens het acryl lasersnijden. Acrylglas is dertig keer sterker dan gewoon glas. Ook de lichtdoorlatendheid van acrylglas is beter dan die van gewoon glas. Bij grotere diktes laat acrylglas meer licht door dan ‘echt’ glas. Een ander prettige eigenschap van acrylglas is dat het bij breken niet zo versplintert als normaal glas. Om die reden wordt plexiglas op vandalismegevoelige plaatsen vaak als alternatief voor glas toegepast.

Acryl lasersnijden én lasergraveren

Heb je altijd al die ene tekst of afbeelding op een stuk plexiglas willen zetten? Dan is het gebruik van een  CO2-lasermachine van BRM Lasers een uitstekende optie. De CNC aansturing met servomotoren maakt een erg hoge positienauwkeurigheid mogelijk. Hierdoor heb je niet enkel de keuze om deze stof te graveren, maar ook om te snijden.

liefhebbers, architecten, modelbouw hobbyisten, poppenhuismakers

Met dezelfde machine kunt u dit materiaal eerst in de juiste vorm en dikte snijden. Het resultaat hiervan is een bord van plexiglas met mooie gladde randen.

De kleur van de gravure in het acryl is wit. Voor mooie contrasten en effecten kunt u gekleurd plexiglas als ondergrond gebruiken. Transparant acryl kunt u combineren met LED verlichting om speciale effecten te creëren. Hierdoor valt uw reclamebord ook in het donker nog beter op. Voor acryl lasersnijden is geen voor- of nabehandeling van het materiaal nodig.

Meer weten?

Wilt u een demonstratie aanvragen voor een van onze BRM lasermachines? Gebruik dan de onderstaande knop. Vraag demonstratie Al overtuigd van de kracht van onze BRM Lasermachines? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wilt u meer weten over de lasermachines van BRM, download dan een van onze brochures.

De volgende machines zijn geschikt voor acryl snijden:

Original

CO2 lasers snijden en graveren met grote precisie en hoge snelheid vele soorten materialen van dik acrylaat tot papier.

BEKIJKEN

Portaal

BRM portaallasers zijn uiterst geschikt voor groter plaatwerk en komen in twee verschillende formaten.

BEKIJKEN

Metaal

De BRM metaallasers zijn uiterst geschikt voor het graveren en lasersnijden van allerlei metaalsoorten.

BEKIJKEN

Fiberlaser

De BRM Fiberlasers zijn geschikt voor snel graveren van afbeeldingen of teksten op metaal en kunstof..

BEKIJKEN