De mogelijkheden

De BRM Metaal lasers zijn net als onze lijnen CO2 en Portaal lasers geschikt voor het lasersnijden en lasergraveren van vele soorten materialen, waaronder het populaire materiaal: metaal. Wilt u een lasersnijder metaal kopen? Lees dan verder welke machine voor uw projecten het meest geschikt zijn.

Lasersnijden metaal met welke laser machine?

BRM Lasers beschikt over meerdere soorten gespecialiseerde laser machines in het assortiment. Voor het lasersnijden van metaal heeft BRM Lasers de BRM metaal laser speciaal ontworpen. Deze lasers kunnen met toevoeging van zuurstof en een speciale laserkop tevens staal snijden dat een dikte heeft van 1,2 mm, waardoor het metaal snijden met een laser mogelijk wordt gemaakt. Door de hoge energiekracht van de laserstraal is het mogelijk om metaalsoorten, zoals titanium en staal, door te snijden. De straal van de laser snijdt door dit materiaal met een speciale techniek. De laserstraal verdampt namelijk het metaalsoort dat wordt doorgesneden. Metaal lasersnijden kan door de BRM metaal laser worden verricht bij de metaalsoorten: aluminium, RVS, koper, snelstaal, staallegeringen, gecoate metalen, titanium, harde metalen en kostbare metalen, zoals goud, zilver en staal.

Benodigdheden voor lasersnijden metaal

Wanneer het metaal lasersnijden moet worden uitgevoerd, wordt er tevens gebruik gemaakt van een CO2 buis, waardoor dezelfde range aan producten bewerkt kunnen worden. Door de toevoeging van zuurstof bij het materiaal en een speciale laser kop is het echter mogelijk dat onze metaal lasers ook staal tot een dikte van 1,2 mm snijden. Deze functionaliteit van de BRM metaal lasers zorgt dan ook voor extra mogelijkheden ten opzichte van een normale CO2 lasermachine. De BRM Metaal lasers zijn verkrijgbaar in zowel een gesloten tafel variant als in portaalmodel. Op basis van de gewenste tafelmaat zou hierin dan ook de afweging moeten liggen welke machine voor u de meest geschikt is.

Metaal lasersnijden proces

Allereerst moet de laser machine worden voorzien van het metaal dat moet worden bewerkt en vervolgens moet de opdracht, die moet worden uitgevoerd, worden ingevoerd in de machine.  Wanneer er metaal moet worden gesneden met een laser is het niet noodzakelijk om de platen die moeten worden bewerkt vast te zetten. De platen ervaren namelijk geen druk van de straal van de laser, omdat de laser alleen het materiaal verdampt en daardoor maakt de BRM metaal laser machine geen contact met het metaal. Wanneer de laser boven het metaal de opdracht uitvoert, kan het voorkomen dat er een bruine verkleuring ontstaat van het metaal door de verbranding van het materiaal. Dit wordt veroorzaakt door het hoge vermogen waarmee het metaalsoort wordt verdampt. Echter is het mogelijk om de verkleuring zonder veel moeite te verwijderen van het metaalsoort. De bruine laag kan namelijk worden verwijderd door middel van polijsten.

Wanneer metaal moet worden bewerkt in de vorm van metaal laser graveren, dient de stand van de laser machine te worden aangepast. Hierbij moet de frequentie van de laser machine zo laag mogelijk worden ingesteld, zodat de puls energie toeneemt.

Voordelen van lasersnijden metaal

Het voordeel metaal lasersnijden is dat de resultaten erg goed naar voren komen in het metaal. Dit geldt niet alleen voor metaal lasersnijden, maar ook voor metaal lasermarkeren en metaal lasergraveren. Tevens is het met de metaal lasers van BRM Lasers niet alleen mogelijk om dunne en zachte metaalsoorten te bewerken met een laser, maar ook staal dat bestaat uit hard en dik materiaal. Dit wordt mogelijk gemaakt door de speciale laser kop waarover alle metaal lasers van BRM Lasers beschikken. Tevens wordt de straal geproduceerd met een constante kracht, waardoor er geen drukpunten ontstaan na het lasersnijden of lasergraveren in het metaal. Aangezien het materiaal niet dient te worden vastgezet tijdens het lasersnijden metaal proces, ontstaan er ook geen beschadigingen van bevestigingsmateriaal op het metaal. Tijdens het snijproces ontstaan er geen scheuren en breuken in de snijlijn, omdat er geen kracht wordt uitgeoefend op het materiaal, in tegenstelling tot andere gereedschappen die deze handeling uitvoeren.

Meer weten?

Wilt u een demonstratie aanvragen voor een van onze BRM lasermachines? Gebruik dan de onderstaande knop. Vraag demonstratie Al overtuigd van de kracht van onze BRM Lasermachines? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wilt u meer weten over de lasermachines van BRM, download dan een van onze brochures.

De volgende machines zijn geschikt voor metaal lasersnijden:

Original

CO2 lasers snijden en graveren met grote precisie en hoge snelheid vele soorten materialen van dik acrylaat tot papier.

BEKIJKEN

Portaal

BRM portaallasers zijn uiterst geschikt voor groter plaatwerk en komen in twee verschillende formaten.

BEKIJKEN

Metaal

De BRM metaallasers zijn uiterst geschikt voor het graveren en lasersnijden van allerlei metaalsoorten.

BEKIJKEN

Fiberlaser

De BRM Fiberlasers zijn geschikt voor snel graveren van afbeeldingen of teksten op metaal en kunstof..

BEKIJKEN