Mogelijkheden

In vergelijking met traditionele bewerkingsmethoden (zoals frezen) heeft het staal lasersnijden veel voordelen. Zo werkt het sneller, schoner en netter. Met de metaallasersnijmachines van BRM Lasers komt u door metaal tot 1,2 mm dik heen. Met deze machines kunt u RVS en staal lasersnijden.

De voordelen van staal lasersnijden

Staal lasersnijden heeft de volgende voordelen ten opzichte van traditionele alternatieven zoals frezen:

  • een hoge productiesnelheid
  • een schone snede (bij dun materiaal)
  • de mogelijkheid om ook complexe contouren te snijden
  • mooie gladde snijranden.

Staal lasersnijden is dus een snelle, zorgvuldige en schone methode van metaalbewerking.

De mogelijkheden zijn afhankelijk van het materiaal

Wat u precies met een metaallasersnijmachine kunt doen, hangt af van het soort metaal dat u wilt bewerken. Hoe hard en dik is het metaal en hoe groot is de omvang van uw werkstuk? Met de meeste metaallasers kunt u niet door harde edelmetalen heen. Met een metaallaser van BRM Lasers kunt u platen van RVS en staal lasersnijden tot een dikte van 1,2 mm. Dit zijn CO2-lasers die extra zuurstof aan de laserstraal toevoegen, zodat die meer vermogen krijgt.

Staal lasersnijden met welk vermogen?

Wanneer u grote platen van staal of RVS wilt bewerken, heeft u meestal een lasermachine met een open werkbed nodig. Dit zijn machines waarvan de ‘tafel’ niet in een kast en onder een klep zit, zoals bij de gesloten modellen. Zo’n open model noemen we een portaallaser. Het werkgebied van een portaallaser beperkt zich niet tot de omvang van de machinekast, maar zit in de vorm van een tafel afzonderlijk aan de machine vast. Hierdoor kunt u met een portaallaser meestal grotere werkstukken maken dan met een gesloten model.

BRM Lasers biedt een open model met een werkgebied van 1,3 meter bij 2,5 meter aan en een gesloten model met een werkgebied van 90 centimeter bij 1,3 meter. Deze modellen zijn uiterst geschikt staal lasersnijden.

Let ook op het vermogen van de metaallaser die u aanschaft. Hoe groter het vermogen, hoe dikker het materiaal waar u doorheen kunt of hoe sneller u ermee kunt snijden. De metaallasers van BRM Lasers zijn voorzien van een laserbuis van 150 Watt. Uiteraard gebruikt een lasermachine met veel vermogen meer energie dan een lasermachine met weinig vermogen.

Staal lasersnijden én lasergraveren

Met de meeste lasersnijmachines kunt u ook graveren. Dit geldt ook voor de CO2-metaalsnijders van BRM Lasers. Staal lasersnijden is dus niet de enige bewerkingsmethode dat een laser kan uitvoeren. Om met een CO2-laser in metaal te graveren, moet u dit materiaal wel eerst bewerken met Cermark Spray of een vergelijkbaar keramiekpoeder van een andere fabrikant. Dit is nodig om de gravure voldoende zichtbaar te maken. BRM Lasers verkoopt ook fiberlasermachines. Hiermee kunt u in metaal graveren zonder dat er een voorbehandeling met keramiekpoeder nodig is.

Meer weten?

Wilt u een demonstratie aanvragen voor een van onze BRM lasermachines? Gebruik dan de onderstaande knop. Vraag demonstratie Al overtuigd van de kracht van onze BRM Lasermachines? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wilt u meer weten over de lasermachines van BRM, download dan een van onze brochures.

Enkele van onze lasermachines

Original

CO2 lasers snijden en graveren met grote precisie en hoge snelheid vele soorten materialen van dik acrylaat tot papier.

BEKIJKEN

Portaal

BRM portaallasers zijn uiterst geschikt voor groter plaatwerk en komen in twee verschillende formaten.

BEKIJKEN

Metaal

De BRM metaallasers zijn uiterst geschikt voor het graveren en lasersnijden van allerlei metaalsoorten.

BEKIJKEN

Fiberlaser

De BRM Fiberlasers zijn geschikt voor snel graveren van afbeeldingen of teksten op metaal en kunstof..

BEKIJKEN