Wat is Rdworks laser software?

Rdworks laser software is een krachtig softwareprogramma dat geschikt is om te graveren en te snijden. De lasermachine kan hiermee rechtstreeks vanaf het scherm bediend worden. Met de rdworks laser software kan men zelf horizontale en verticale lijnen, ellipsen, cirkels, rechthoeken en vierkanten tekenen en tekst invoeren. Het ondersteunt ook vectorformats zoals ai en plt.

Foto’s kunnen in rdworks laser software geïmporteerd of zelf opgemaakt worden en vervolgens gegraveerd op diverse materialen. De handeling is eenvoudig en het aantal stappen om tot de perfect gegraveerde foto te komen, is gering. Na import of opmaak kan de afbeelding worden geopend. Hij verschijnt automatisch in de kleur zwartwit in rdworks laser software. Snijd de foto eventueel bij en maak de achtergrond wit. De volgende stap is het omzetten van de foto in grijstinten. Belangrijk is dat de ogen eerder wit dan grijs moeten zijn. Het aandeel zwart op het gezicht mag maximaal 15% uitmaken.

De BMP knop bepaalt de resolutie, welke doorgaans tussen de 1000 en 1500 dpi. ligt. Met de functie dither wordt de weergave van de afbeelding bepaald. Daarna wordt de waarde achter net graphic op 30 ingesteld. Als blijkt dat de dots te groot van omvang zijn, kan deze waarde met behulp van de frequentiekeuze teruggebracht worden. Een gemiddelde waarde voor de frequentie ligt op 50. Dit geeft een betere beeldkwaliteit. Na het instellen van de snelheid en het vermogen kan het graveren beginnen via rdworks laser sofware.

Kan rdworks laser software Acrylglas graveren?

Acrylglas is een zeer doorzichtige kunststof die in twee varianten geproduceerd wordt, de geëxtrudeerde en de gegoten. Algemeen geldt dat de geëxtrudeerde variant het best is om te graveren via rdworks laser software. Het is een materiaal dat redelijk flexibel is en na buiging pas afbreekt.Het is bovendien geen giftig materiaal. Kunststoffen met polyvinylchloride of fluor erin (PTFE, PVDf en FEP) geven wel een giftige damp af tijdens verhitting door de laserstraal die door rdworks laser software wordt aangestuurd. Deze damp slaat neer op de machine en kan beschadiging ervan veroorzaken. Aan te bevelen is de functie ‘negatief’ te gebruiken binnen rdworks laser software als het graveren op Acrylglas gebeurt. Tijdens het graveren kan er op het glas een witte condens neerslaan. Dit is poeder wat vrijkomt door de verhitting van het oppervlak. Het kan na afloop van het proces weggeveegd worden.

Kan met rdworks laser software dik materiaal gesneden worden?

Het snijden van dik materiaal is vaak een hele opgave en hangt sterk af van de materiaalsoort zelf en de instellingen van de software. 10 mm Acrylglas bijvoorbeeld kan via met behulp van de juiste instellingen binnen rdworks laser software met weinig vermogen gesneden worden. Er zijn testen gedaan in combinatie met een lasermachines van slechts 50 watt laser. Het beste resultaat qua snelheidsinstelling ligt bij 2mm/s. Bij deze snelheid snijdt de laserstraat dwars door 10 mm acrylglas. Het is echter niet alleen de instelling van derdworks laser software die bepalend is. De grootte van de lens van de laser is eveneens van groot belang, evenals de toegevoegde lucht en het BOFA afzuigsysteem. Een kleine lens focust scherper en kan dus dieper in het materiaal binnendringen. Maar dit proces verloopt alleen optimaal als er geen vervuiling blijft liggen onder de laserstraal. Deze vervuiling namelijk zou hitte opnemen, waardoor de kracht en werking van de straal afnemen. Belangrijk is dus dat de vervuiling tijdens het laserproces weggeblazen wordt. Teveel lucht echter kan ook niet, want dan treedt er koeling op. Het is dus een delicaat samenspel, laserkop, vermogen, laser cutting proces en de rdworks laser software.

Meer weten?

Wilt u een demonstratie aanvragen voor een van onze BRM lasermachines? Gebruik dan de onderstaande knop. Vraag demonstratie Al overtuigd van de kracht van onze BRM Lasermachines? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wilt u meer weten over de lasermachines van BRM, download dan een van onze brochures.

Lasers geschikt voor het gebruik van Rdworks laser software

Original

CO2 lasers snijden en graveren met grote precisie en hoge snelheid vele soorten materialen van dik acrylaat tot papier.

BEKIJKEN

Portaal

BRM portaallasers zijn uiterst geschikt voor groter plaatwerk en komen in twee verschillende formaten.

BEKIJKEN

Metaal

De BRM metaallasers zijn uiterst geschikt voor het graveren en lasersnijden van allerlei metaalsoorten.

BEKIJKEN

Fiberlaser

De BRM Fiberlasers zijn geschikt voor snel graveren van afbeeldingen of teksten op metaal en kunstof..

BEKIJKEN