Wat is acrylglas?

Acrylglas of plexiglas is doorzichtig kunststof dat op glas lijkt, maar minder breekbaar is. Het wordt verkocht in plaatvorm en kan eenvoudig in complexe vormen worden gegoten. Een belangrijk voordeel van acrylglas is de slagvastheid dat het biedt tijdens het acryl lasersnijden. Acrylglas is dertig keer sterker dan gewoon glas. Ook de lichtdoorlatendheid van acrylglas is beter dan die van gewoon glas. Bij grotere diktes laat acrylglas meer licht door dan ‘echt’ glas. Een ander prettige eigenschap van acrylglas is dat het bij breken niet zo versplintert als normaal glas. Om die reden wordt plexiglas op vandalismegevoelige plaatsen vaak als alternatief voor glas toegepast.

Waar moet u bij acryl lasersnijden rekening mee houden?

Behalve voordelen heeft acrylglas ook enkele nadelen waarmee u bij het gebruik van dit materiaal rekening moet houden. Plexiglas is brandbaar. Gebruik het materiaal daarom niet in de buurt van open vuur of activiteiten waarbij vonken ontstaan.

Een tweede aandachtspunt is dat acrylglas krasgevoeliger is dan gewoon glas. Wilt u een naambord of reclamebord van plexiglas mooi schoon houden? Wees u er dan van bewust dat er bij het schoonmaken krassen en doffe plekken op het materiaal kunnen ontstaan. Deze kunt u overigens eenvoudig wegpolijsten na het lasersnijden.

Acryl lasersnijden én lasergraveren

Acryl is een uitstekend materiaal om op te graveren. Met een CO2-lasermachine van BRM Lasers graveert u relatief snel en eenvoudig een mooie tekst of afbeelding op plexiglas. Met dezelfde machine kunt u dit materiaal eerst in de juiste vorm en dikte snijden. Het resultaat hiervan is een bord van plexiglas met mooie gladde randen.

De kleur van de gravure in het acryl is wit. Voor mooie contrasten en effecten kunt u gekleurd plexiglas als ondergrond gebruiken. Transparant acryl kunt u combineren met LED verlichting om speciale effecten te creëren. Hierdoor valt uw reclamebord ook in het donker nog beter op. Voor acryl lasersnijden is geen voor- of nabehandeling van het materiaal nodig.

Meer weten?

Wilt u een demonstratie aanvragen voor een van onze BRM lasermachines? Gebruik dan de onderstaande knop. Vraag demonstratie Al overtuigd van de kracht van onze BRM Lasermachines? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wilt u meer weten over de lasermachines van BRM, download dan een van onze brochures.

De volgende machines zijn geschikt voor acryl snijden:

Original

CO2 lasers snijden en graveren met grote precisie en hoge snelheid vele soorten materialen van dik acrylaat tot papier.

BEKIJKEN

Portaal

BRM portaallasers zijn uiterst geschikt voor groter plaatwerk en komen in twee verschillende formaten.

BEKIJKEN

Metaal

De BRM metaallasers zijn uiterst geschikt voor het graveren en lasersnijden van allerlei metaalsoorten.

BEKIJKEN

Fiberlaser

De BRM Fiberlasers zijn geschikt voor snel graveren van afbeeldingen of teksten op metaal en kunstof..

BEKIJKEN