Wat doet een fiberlaser?

Een laserstraal die wordt opgewekt in een glasvezel heeft in vergelijking met een CO2-laserstraal een hoge straalkwaliteit, een kleine focusspot en grote pulsmogelijkheden. Hierdoor kunt u met een fiber laser op een snelle en efficiënte manier nauwkeurige markeringen in uiteenlopende materialen maken. De fiber laser graveermachines van BRM Lasers kenmerken zich door een hoge betrouwbaarheid, lange levensduur en laag energieverbruik.

Zakelijke en particuliere toepassingen

Het markeren en graveren in metalen kent veel verschillende toepassingen. Denk maar aan unieke identificatienummers in frames van fietsen, scooters en motoren. Veel veiliger dan etiketten die relatief eenvoudig verwijderd kunnen worden. En ook op artikelen van kunststof zorgt een lasermarkering voor een permanent etiket. In dat geval via een onlosmakelijke chemische bevestiging.

Wilt u uw bedrijfslogo, productnummer en barcode op al uw artikelen permanent markeren? Dan is een lasermarkering een logische optie. Bij harde materialen zoals juwelen, sieraden, horloges of boren bent u hierbij aangewezen op de fiber lasertechniek.

Fiber laseren is efficiënt en veilig

Bij bedrijfsmatige toepassingen van markeringen speelt efficiëntie een belangrijke rol. Een fiber laserstraal heeft relatief weinig vermogen nodig om een hoge straalkwaliteit te bereiken. Dit hangt samen met de optische kwaliteiten van glasvezel; het fiber creëert door toevoeging van elektriciteit niet alleen een laserstraal, maar geleidt deze straal ook. Er zijn in een fiber lasermachine daarom minder losse onderdelen (zoals spiegels) dan in een CO2-lasermachine nodig om een doelgerichte en betrouwbare laserstraal te creëren. Dit maakt een fiber lasermachine minder kwetsbaar voor stofdeeltjes en minder onderhoudsgevoelig dan een CO2-lasermachine. Maar ook veiliger: een fiber laser werkt dampvrij. In de laserbuis van een CO2-laser worden stikstof, helium en zuurstof met elkaar gemengd. Deze stoffen kunnen onder bepaalde omstandigheden in kleine hoeveelheden vrijkomen.

De efficiëntie van een fiber lasermachine zit ook in de snelheid ervan. Deze machine zet relatief veel vermogen om in snelheid. Om met een CO2-lasermachine net zo snel te kunnen werken, is veel meer vermogen nodig. Een fiber lasermachine wordt al met een vermogen vanaf 20 Watt geleverd. Het minimale vermogen dat een CO2-lasermachine nodig heeft, komt al snel op 80 Watt.

Artistiek laseren met fiber

Een fiber lasermachine maakt nauwkeurige inkepingen en contouren in uiteenlopende materialen. Fiber laseren is daarom ook een geschikte techniek voor het maken van artistieke ertsen, gravures en markeringen. Maar niet voor het bewerken van glas; vanwege zijn kleine golflengte gaat fiberlicht dwars door glas heen. Voor kunstenaars die harde metalen graveren of markeren biedt een fiber lasermachine echter uitstekende mogelijkheden.

Meer weten?

Wilt u een demonstratie aanvragen voor een van onze BRM lasermachines? Gebruik dan de onderstaande knop. Vraag demonstratie Al overtuigd van de kracht van onze BRM Lasermachines? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wilt u meer weten over de lasermachines van BRM, download dan een van onze brochures.

Original

CO2 lasers snijden en graveren met grote precisie en hoge snelheid vele soorten materialen van dik acrylaat tot papier.

BEKIJKEN

Portaal

BRM portaallasers zijn uiterst geschikt voor groter plaatwerk en komen in twee verschillende formaten.

BEKIJKEN

Metaal

De BRM metaallasers zijn uiterst geschikt voor het graveren en lasersnijden van allerlei metaalsoorten.

BEKIJKEN

Fiberlaser

De BRM Fiberlasers zijn geschikt voor snel graveren van afbeeldingen of teksten op metaal en kunstof..

BEKIJKEN