Wat is glas?

Glas is een materiaal dat wordt bewerkt naar veel voorwerpen, zoals: drinkglazen, ruiten, deuren en ramen. Glas graveren is met behulp van een laser van BRM lasers mogelijk op een effectieve en duurzame wijze. Glas is een van de meest breekbare materiaalsoorten dat wordt gegraveerd. Echter is dit niet het geval als een glas wordt gegraveerd met behulp van de staal van een laser machine.

Welke glazen graveren met behulp van een laser machine?

Met behulp van een laser machine is het mogelijk om verschillende soorten glas te graveren. Type glazen die vaak worden gegraveerd met behulp van een laser machine zijn: pint glazen, schotglazen, wijnglazen, koffiemokken, frisdrankglazen, bierglazen, cocktailglazen, champagne glazen, maar ook glazenpotten en kaarshouders. Het is tevens mogelijk om andere soorten glas te graveren met de machines van BRM Lasers. Met de glas graveermachine van BRM Lasers kunnen de glazen volledig naar eigen wensen worden gepersonaliseerd.

Welke laser machine is geschikt voor glas graveren?

BRM Lasers beschikt over een laser machine die het mogelijk maakt om met behulp van de laserstraal glas te graveren. Wanneer onze klanten op zoek zijn naar een laser machine die (tevens) beschikt over de capaciteiten van glas graveren, raden wij altijd de CO2 laser machine aan. Onze CO2 laser machine is namelijk de meest geschikte laser machine voor glas graveren. De CO2 laser machine maakt het mogelijk om veel verschillende materialen, waaronder glas te lasergraveren met een snelheid en tegelijkertijd met hoge precisie. De CO2 laser machine is tevens in staat om:  bamboe, hoorn, gietijzer, ijzer, acryl, rubber, plaatmateriaal, plastic (zonder pvc)  kristal, glas, jade, hout, mdf, fineer, marmer, leer, karton, plexiglas, mdf gespoten, kurk, natuursteen, spiegels, aluminium, textiel, papier en rvs te snijden. Deze laser glas graveermachine is tevens niet alleen in staat om te lasergraveren, maar de machine kan ook lasersnijden. De CO2 laser machines beschikken over een roteringssysteem, waardoor het mogelijk is glazen in alle vormen tevens rondom te lasergraveren en lasersnijden.

Het proces van glas graveren

Als er een gravure in een glas moet worden aangebracht met behulp van een laser machine, moet eerst het ontwerp worden aangedragen aan de CO2 laser machine. Al onze laser machines ondersteunen bestanden die worden gemaakt in bekende ontwerpprogramma’s, zoals: DXF, BMP, AutoCAD, Photoshop, Coreldraw, PLT,TTF, SHX en PCX. Wanneer het ontwerp is opgenomen door de laser machine, wordt de straal van de laser aangestuurd op basis van de opdracht. De laserstraal wordt aangestuurd door software waarover de laser machine beschikt. Hierdoor is het mogelijk om de gravure op het glas met grote precisie over te nemen op het glas. Wanneer het glas wordt geplaatst op de glas graveermachine, is het niet nodig om het glas met bevestigend materiaal vast te zetten in tegenstelling tot andere glas graveermethoden. De laser machine komt niet direct in contact met het glas, waardoor er geen verschuiving van het materiaal kan ontstaan. Hierdoor worden beschadigingen aan het glas door klemmen of schuiven voorkomen. Dit geldt tevens voor het glas lasersnijden proces.

Glazen graveren met behulp van een laser machine neemt de risico’s van het graveren weg. De laser vermindert namelijk het risico op krassen en breuken in het glas, omdat er geen contact plaatsvindt tussen de machine en het glas. Hierdoor ervaart het glas dat wordt bewerkt geen spanning. Deze spanning veroorzaakt het splijten van glas bij de andere bewerkingsmethoden. Tijdens het lasergraveren van glas is dit echter niet het geval. De straal van de laser verdampt het glas door een hoge temperatuurstijging uit te oefenen met de straal, waardoor er een gravure of een snede in het glas ontstaat.

Meer weten?

Wilt u een demonstratie aanvragen voor een van onze BRM lasermachines? Gebruik dan de onderstaande knop. Vraag demonstratie Al overtuigd van de kracht van onze BRM Lasermachines? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wilt u meer weten over de lasermachines van BRM, download dan een van onze brochures.

De volgende machines zijn geschikt voor acryl snijden:

Original

CO2 lasers snijden en graveren met grote precisie en hoge snelheid vele soorten materialen van dik acrylaat tot papier.

BEKIJKEN

Portaal

BRM portaallasers zijn uiterst geschikt voor groter plaatwerk en komen in twee verschillende formaten.

BEKIJKEN

Metaal

De BRM metaallasers zijn uiterst geschikt voor het graveren en lasersnijden van allerlei metaalsoorten.

BEKIJKEN

Fiberlaser

De BRM Fiberlasers zijn geschikt voor snel graveren van afbeeldingen of teksten op metaal en kunstof..

BEKIJKEN