Welke mogelijkheden zijn er?

Dog tags ofwel hondenpenningen zijn ideaal om de hond te kunnen identificeren. Hondenpenningen laser graveren is de meeste gebruikte techniek om het plaatje van de naam te voorzien. Belangrijk bij het laser graveren van een honden ID is de omvang van het plaatje. De hond moet er geen last van hebben tijdens het dollen.

Perfecte hondenpenningen graveren

BRM Lasers heeft de perfecte CO2 laser voor het hondenpenning graveren. Of het onderliggend materiaal nu geborsteld staal is, RVS of aluminium, met de juiste voorbewerking verschijnt na hondenpenning graveren een perfecte afdruk van de gewenste tekst. Door het laser graveren van een honden ID verschijnt de tekst bovendien in een donkere, afwijkende kleur ten opzichte van het basismateriaal. De hitte van de laser tijdens het graven van een hondenpenning doet de koolstof in het staal reageren, waardoor er een zwarte contrastkleur in het verdampte gebied verschijnt.

Voor een optisch effect kan de verdieping na het laser graveren van een honden ID bovendien extra ingekleurd worden met speciale verf. De meeste tags voor het hondenpenningen laser graveren zijn tussen de 30 en 50 mm groot, mede afhankelijk van de grootte van de hond. In de penning is een extra gat gesneden om hem door een sleutelhanger te kunnen halen die wederom aan de halsband wordt bevestigd. Dog tags zijn echter ook een soort aandenken voor de bezitter van de hond. Dat wil zeggen dat de tag zelfs na het graveren niet om de nek verschijnt van de hond, maar om die van de baas. Met behulp van een CO2 laser is het een klein kunstje om een metalen of houten plaatje van een foto met onderschrift of met de naam van de hond te voorzien.

Daarnaast zie je ook veel afbeeldingen van kinderen met de hond. Het plaatje wordt aan een metalen kettinkje door de baas om zijn nek gedragen. Een soort I love my dog forever actie dus. Ook de vorm kan zeer onderscheidend zijn.

Verschillende vormen hondenpenningen

De meeste dog tags zijn rond, maar feitelijk is iedere vorm mogelijk. De vorm van een bot en van een hartje zijn tevens erg populair. Het heeft allemaal te maken met de symboliek van de liefde voor het huisdier. Een andere vorm is die van de soldaten tag, een ovale, meestal aluminium plaatje dat aan een kettinkje hangt. De hondenpenning kan ook als sieraad ontworpen en gedragen worden. Het laser graveren van een honden ID kan ook in edelmetaal en andere materialen als kunststof en hout. Geanodiseerd aluminium kan in elke kleur geleverd worden en biedt een speels gezicht om de nek van de hond. Naast een hondenpenning graveren is het ook mogelijk om een hondenpenning te lasersnijden. Een afbeelding van een pootafdruk wordt dan bijvoorbeeld in een metalen plaatje uitgesneden. Het is belangrijk om een uitvoering te kiezen die bij de hond geen irritatie wekt. Over het algemeen zal een hond niet snel last hebben van een metalen plaatje om zijn nek, zeker niet als hij altijd de halsband om heeft.

Nut van hondenpenning graveren

De dierenarts zal altijd wijzen op de aanschaf van een hondenpenning. Daarop staan de gegevens van de hond. Wanneer het dier wegloopt en verdwaalt, kunnen de gegevens aflezen van de honden ID en hem weer terug kunnen brengen naar de baas. Tot nu toe hebben we het over een vrijwillige hondenpenning gehad. Hondenpenning graveren wordt echter ook door de belastingdienst geëist. Iedere hond moet verplicht een penning met laser graveren hond ID hebben zodat je kunt zien dat er belasting voor betaald wordt. Deze penning is veelal een standaard metalen plaatje. Niet iedereen heeft dit plaatje altijd bij zich. Velen kiezen ervoor om niet twee plaatjes aan de halsband te hangen. Hondenpenning graveren is een grote markt en is te vergelijken met het personaliseren van mensensieraden.

Meer weten?

Wilt u een demonstratie aanvragen voor een van onze BRM lasermachines? Gebruik dan de onderstaande knop. Vraag demonstratie Al overtuigd van de kracht van onze BRM Lasermachines? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wilt u meer weten over de lasermachines van BRM, download dan een van onze brochures.

De volgende machines zijn geschikt om hondenpenningen te graveren:

Original

CO2 lasers snijden en graveren met grote precisie en hoge snelheid vele soorten materialen van dik acrylaat tot papier.

BEKIJKEN

Portaal

BRM portaallasers zijn uiterst geschikt voor groter plaatwerk en komen in twee verschillende formaten.

BEKIJKEN

Metaal

De BRM metaallasers zijn uiterst geschikt voor het graveren en lasersnijden van allerlei metaalsoorten.

BEKIJKEN

Fiberlaser

De BRM Fiberlasers zijn geschikt voor snel graveren van afbeeldingen of teksten op metaal en kunstof..

BEKIJKEN