Kan een huis worden uitgesneden door een laser machine?

Wanneer er een huis moet worden uitgesneden voor een klant of opdracht, is het vaak noodzakelijk dat er verschillende materialen dienen te worden gebruikt bij de realisatie. Het huis moet een goede afspiegeling kunnen geven van de werkelijkheid en daarom is het belangrijk dat alles zo nauwkeurig mogelijk wordt nagemaakt in een uitsnede. Veel van deze huis uitsneden worden tegenwoordig nog met de hand gemaakt. Normaal gesproken kost het maken van een huis uitsnede of een maquette veel tijd. Dit is met een laser machine niet het geval. De meeste tijd zal de opdrachtgever kwijt zijn met de schets, aangezien de laser machine een exacte kopie van deze schets binnen enkele minuten heeft gerealiseerd.

Huis uitsnijden laser machine

Bij het uitsnijden van een huis is het belangrijk dat de opdrachten worden uitgevoerd door een geschikte laser machine voor het optimale resultaat. BRM Lasers beveelt in de meeste gevallen voor projecten van deze aard een CO2 laser machine aan. De reden dat deze laser het meest geschikt is, is dat een CO2 laser machine in staat is om bijna alle materialen te lasersnijden. Een uitsnede van een huis bestaat in de meeste gevallen uit verschillende materialen, omdat het zo realistisch mogelijk wordt gepresenteerd. Daarom is het belangrijk dat alle materialen kunnen worden gesneden door een laser machine. Dit maakt onze CO2 laser machine mogelijk. Onze laser machines beschikken allemaal over een rotatiesysteem, waardoor het mogelijk is om het object van alle kanten uit te snijden. Een CO2 laser machine beschikt ook over de capaciteiten om materialen te graveren. Deze functionaliteit wordt tevens vaak toegepast bij de details van de uitsnede van een huis of maquette. Wanneer een CO2 laser machine wordt ingezet voor een graveeropdracht, is het noodzakelijk dat er voorbewerking wordt verricht met behulp van spray. De spray zorgt ervoor dat de gravure in het huis zichtbaar is nadat de laser machine het huis heeft bewerkt door middel van lasergraveren. Dankzij de Thermark en Cermark sprays ontstaat er een kleurverschil, waardoor de gravure een duidelijke vorm krijgt. Deze spray tast het materiaal niet aan, maar verscherpt alleen de gravure in alle materialen.

Huis uitsnijden laser proces

Er worden verschillende soorten materialen gebruikt voor een huis uitsnede. Zo is het laser uitsnijden van een houten huis vaak de meest gebruikte variant. De CO2 laser machine van BRM Lasers is geschikt voor het uitsnijden van een houten huis met een laser. Met behulp van een laser machine kan er maatwerk worden geleverd op het gebied van een huis uitsneden en maquettes. Waar aannemers en architecten eerst beperkt waren tot een aantal modellen, is het met een laser machine mogelijk om elk ontwerp van een huis uit te snijden. Het bestand waarin het ontwerp is gemaakt, dient te worden verzonden naar de laser machine en op basis daarvan neemt de laser machine de schaal 1:1 over. Tijdens de productie van de huis uitsnede wordt het materiaal, dat wordt bewerkt, niet aangeraakt door de machine. Hierdoor hoeft het materiaal niet vastgezet te worden onder het laser apparaat en voorkomt dat beschadigingen.

De CO2 laser machine snijdt het huis uit door middel van het verdampen van materiaal. De straal van de laser verdampt het materiaal, waardoor er een gravure of uitsnede ontstaat. Doordat de straal van de laser geen druk op het materiaal wordt gezet, worden scheuren, krassen en barsten in het huis voorkomen.

Meer weten?

Wilt u een demonstratie aanvragen voor een van onze BRM lasermachines? Gebruik dan de onderstaande knop. Vraag demonstratie Al overtuigd van de kracht van onze BRM Lasermachines? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wilt u meer weten over de lasermachines van BRM, download dan een van onze brochures.

De volgende machines zijn geschikt voor het uitsnijden van huisjes:

Original

CO2 lasers snijden en graveren met grote precisie en hoge snelheid vele soorten materialen van dik acrylaat tot papier.

BEKIJKEN

Portaal

BRM portaallasers zijn uiterst geschikt voor groter plaatwerk en komen in twee verschillende formaten.

BEKIJKEN

Metaal

De BRM metaallasers zijn uiterst geschikt voor het graveren en lasersnijden van allerlei metaalsoorten.

BEKIJKEN

Fiberlaser

De BRM Fiberlasers zijn geschikt voor snel graveren van afbeeldingen of teksten op metaal en kunstof..

BEKIJKEN