U maakt van een voorwerp een kunststuk door er een individueel product van te maken. Met de laser machines van BRM kunt u gemakkelijk uw eigen decoraties aanbrengen op allerlei verschillende materialen. Qua versiering is praktisch elk ontwerp mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het lasergraveren van een tekst, logo, afbeelding of een foto. Zelfs het maken van een reliëf behoort tot de mogelijkheden van laser kunst.

Welke laser kunstuitingen zijn mogelijk?

Met een laser machine kunt u zowel snijden als graveren. En dat in tal van materialen. Dit betekent dat vrijwel alle traditionele snij- en graveerkunsten met een laser machine kunnen worden uitgeoefend. En daarmee een heel groot deel van alle beeldende kunsten die er bestaan. Uiteraard met uitzondering van kunsten zoals schilderen, kleien of zandsculpturen maken. Maar een houtsnijwerk aan de muur, een gravure in (edel)metaal, een driedimensionaal metalen voorwerp op tafel; u kunt het zo gek niet bedenken of u kunt het met een laser machine maken. 

Welke materialen zijn geschikt voor lasergraveren?

De volgende materialen worden vaak gebruikt in de kunst en zijn tevens geschikt voor laser kunst:

 • hout
 • vilt
 • textiel
 • papier
 • glas
 • karton
 • keramiek
 • marmer
 • leer
 • metaal
 • plastic.

 

Wat zijn de voordelen van laser kunst?

Misschien denkt u bij laser kunst eerder aan een lasershow op het strand dan aan het laseren van kunstvoorwerpen. Kunst wordt immers geassocieerd met een arbeidsintensief proces waarbij de kunstenaar in de eerste plaats zijn of haar handen gebruikt. Maar er zijn ook hobbyisten die te weinig tijd hebben om dagen of weken aan één metaalsnijwerk, houtsnijwerk of gravure te besteden. Het gaat hen meer om het idee en het resultaat dan om het werkproces. Voor deze doelgroep biedt de lasertechniek een ideale oplossing. Het enige dat u nodig heeft is een laser machine en een digitaal bestand van het ontwerp dat u wilt maken. De computer van de machine doet de rest. De laserstraal wordt door de computer zo door het materiaal gestuurd, dat u precies die vormen uit het materiaal snijdt die u voor uw kunstwerk nodig heeft.

Daarna kunt u die vormen in elkaar lassen, solderen of timmeren tot het kunstwerk dat u wilt maken. Maar uiteraard is dat laatste alleen nodig wanneer u driedimensionale laser kunst maakt. Maakt u alleen laser kunst in het platte, tweedimensionale vlak? Dan bent u al klaar wanneer de laser machine de door u gewenste vorm uit het materiaal heeft gesneden. Uiteraard kunt u het materiaal daarna met dezelfde machine nog graveren, bijvoorbeeld om een mooie ets met reliëf op een metalen of houten ondergrond te maken.

De techniek van laser kunst

Behalve snelheid en gemak biedt de laser kunst nog meer voordelen. Laseren is een schoon en stil proces zonder noemenswaardige restafval. De lasertechniek werkt ook heel nauwkeurig. Zo maakt een fiberlaser machine van BRM Lasers nauwkeurige inkepingen en contouren in uiteenlopende materialen. Fiberlaseren is daarom een geschikte techniek voor het maken van artistieke ertsen, gravures en markeringen. Maar niet voor het bewerken van glas; vanwege zijn kleine golflengte gaat fiberlicht dwars door glas heen. Voor kunstenaars die harde metalen graveren of markeren biedt een fiberlaser machine echter uitstekende mogelijkheden.

Meer weten?

Wilt u een demonstratie aanvragen voor een van onze BRM lasermachines? Gebruik dan de onderstaande knop. Vraag demonstratie Al overtuigd van de kracht van onze BRM Lasermachines? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wilt u meer weten over de lasermachines van BRM, download dan een van onze brochures.

De volgende machines zijn geschikt voor het maken van kunst:

Original

CO2 lasers snijden en graveren met grote precisie en hoge snelheid vele soorten materialen van dik acrylaat tot papier.

BEKIJKEN

Portaal

BRM portaallasers zijn uiterst geschikt voor groter plaatwerk en komen in twee verschillende formaten.

BEKIJKEN

Metaal

De BRM metaallasers zijn uiterst geschikt voor het graveren en lasersnijden van allerlei metaalsoorten.

BEKIJKEN

Fiberlaser

De BRM Fiberlasers zijn geschikt voor snel graveren van afbeeldingen of teksten op metaal en kunstof..

BEKIJKEN