Single stroke font en closed loop font lasersnijden

Het lasersnijden van tekens bekent zowel het letterlijk uitsnijden van letters en tekens als het graveren van teksten, logo’s en andere markeringen. Een van de moeilijkere zaken is het instellen van en de keuze van de juists fonts. Niet iedere laser machine ondersteunt met het lasersnijden van tekens elk type font. Het hangt met name ook van de gekozen software af in hoeverre het lasersnijden van fonts een succes wordt met betrekking tot een nauwkeurige en gedetailleerde overdracht van het gewenste beeld. Kies je bijvoorbeeld voor een single line font of single stroke font, of voor een closed loop font? Bij een single stroke font gaat het om zogenaamde enkelcontourkarakters. Het lasersnijden van tekens gaat sneller bij dit type en er worden geen delen van de tekens weggesneden. Veelgebruikte fonts bij het lasersnijden van tekens die door veel lasermachines ondersteund worden, zijn bijvoorbeeld Laser Old Style en Laser Planet.

Tekens lasersnijden op borden

BRM lasermachines zijn geschikt voor een veelvoud aan materiaal als het gaat om tekens lasersnijden van borden. Het betreft non-ferro metalen, harde materialen zoals steen, marmer en glas en zachtere materialen zoals kunststof, hout en karton. Via gespecialiseerde software kunnen zowel tekeningen, foto’s als ook losse letters worden gesneden en gegraveerd. Deze laatsten kunnen na het lasersnijden van tekens gebruikt worden om aan te brengen op bijvoorbeeld reclameborden. Maar ook kunnen de borden zelf worden uitgesneden via het lasersnijden van tekens. RVS adresborden aan de buitenmuur zijn een veelvoorkomende uiting van tekens lasersnijden. Metaal heeft bovendien als voordeel dat er als gevolg van het thermisch proces een verkleuring ontstaat, wat een fraai contrast biedt. Door de precisie van de laserstraal kunnen zelfs QR-codes worden aangebracht.

Wat is het lasersnijden van tekens?

Het woord bord verwijst naar vele soorten en uitvoeringen van borden voor binnen en buiten waarop het lasersnijden van tekens uitgevoerd kan worden. Te denken valt aan gevelnaamplaten uit allerlei soorten materialen zoals metaal, kunststof en hout, houten borden of snijplanken die in de keuken gebruikt worden, serviesborden, reclameborden, uithangborden et cetera. Iedere uitvoering kan gemaakt worden via lasersnijden tekens.

Hout tekens lasersnijden

Tekens lasersnijden uit hout is een veelvoorkomend proces. Hout is een veelzijdig materiaal dat voor ontelbare toepassingen gebruikt kan worden. Maar het is ook een natuurproduct dat vele varianten kent. Het lasersnijden van tekens uit hout is een proces waarbij donkere snijranden als gevolg van verkleuring door het thermische proces niet altijd gewenst zijn. Over het algemeen geldt dat houtsoorten die veel hars bevatten, door het thermische proces van de laser een donkerdere rand krijgen dan andere houtsoorten die minder hars bevatten. Ook het vochtgehalte kan van invloed zijn. Helemaal geen verkleuring is geen optie. Hout is tenslotte een organisch materiaal dat verbrandt. Er zijn ook industrieën die donkere snijranden juist nodig hebben voor de uitstraling van het eindproduct. De kwaliteit van het lasersnijden van tekens door middel van het graveren van hout, het wegbranden van het oppervlak, is ook afhankelijk van de houtsoort. Kersenhout bijvoorbeeld geeft een mooie, gedetailleerde, wat donkere reproductie van een afbeelding, maar het is ook een houtsoort waar de nerf goed zichtbaar blijft.

Meer weten?

Wilt u een demonstratie aanvragen voor een van onze BRM lasermachines? Gebruik dan de onderstaande knop. Vraag demonstratie Al overtuigd van de kracht van onze BRM Lasermachines? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wilt u meer weten over de lasermachines van BRM, download dan een van onze brochures.

Lasers geschikt voor het lasersijden van tekens

Original

CO2 lasers snijden en graveren met grote precisie en hoge snelheid vele soorten materialen van dik acrylaat tot papier.

BEKIJKEN

Portaal

BRM portaallasers zijn uiterst geschikt voor groter plaatwerk en komen in twee verschillende formaten.

BEKIJKEN

Metaal

De BRM metaallasers zijn uiterst geschikt voor het graveren en lasersnijden van allerlei metaalsoorten.

BEKIJKEN

Fiberlaser

De BRM Fiberlasers zijn geschikt voor snel graveren van afbeeldingen of teksten op metaal en kunstof..

BEKIJKEN