Wat is het graveren van een sleutel?

Met een krachtige lasermachine snijdt u snel en schoon door metaal heen. De lasermachine biedt hiermee een mooie oplossing voor sleutelmakers. Met dank aan de lasertechniek is het een koud en snel kunstje om een serie exact dezelfde sleutels te maken. Het enige dat u nodig heeft is een digitaal bestand van het profiel en de tandjes van de sleutel. Na het snijden kunt u met dezelfde lasermachine de merknaam en het nummer op de sleutel graveren. Wanneer u dit met een fiberlasermachine van BRM doet, heeft de sleutel geen voorbehandeling nodig.

Het vak van sleutelmaker draait om millimeters. De baard van de sleutel, die uit een profiel en tandjes bestaat, moet immers precies op de kern van het slot passen. Alleen dan duwen de tandjes alle stiftjes in de kern naar beneden. Nog niet zo lang geleden werden alle sleutels geslepen met een freesmachine. Maar die wordt door sleutelmakers steeds vaker vervangen door een lasersnij- en graveermachine. Een lasermachine werkt schoner, stiller en nauwkeuriger dan een freesmachine. En dat is wel zo handig in een vak dat om millimeters draait.

Een metalen sleutel graveren

Niet alle lasermachines gaan even gemakkelijk door metaal heen. Zo zijn er lasermachines waarmee u wel sleutels kunt graveren, maar geen sleutels kunt snijden. Met een metaallaser van BRM Lasers kunt u tot 1,2 millimeter door metaal heen. Heeft u sleutels met een grotere dikte nodig, dan bent u aangewezen op zwaardere lasermachines. Dat zijn lasermachines met een groter vermogen (meer wattage).
Met de CO2-metaallaser van BRM Lasers kunt u sleutels sowieso graveren. U moet het metaal van de sleutel dan wel eerst voorbewerken met Cermark spray om een zichtbare markering op de sleutel te krijgen. Wanneer u een fiberlaser gebruikt, is een dergelijke voorbehandeling niet nodig. Die laat ook zonder voorbewerking een zichtbare markering op metaal achter.

Compacte lasermachines die sleutels graveren en snijden

Veel sleutelmakers zijn kleine zelfstandigen. Zij hebben geen behoefte aan grote lasermachines voor industrieel gebruik. De compacte lasermachines van BRM Lasers zijn uitermate geschikt voor kleinschalige commerciële toepassingen zoals het slijpen en graveren van sleutels. Zo is het kleinste model metaallaser van BRM Lasers keurig weggewerkt in een kast. De omvang van dit model is dusdanig beperkt dat u deze lasermachine gemakkelijk in uw kantoor of werkplaats kwijt kunt. De fiberlasermachines van BRM zijn zo mogelijk nog compacter.

Meer weten?

Wilt u een demonstratie aanvragen voor een van onze BRM lasermachines? Gebruik dan de onderstaande knop. Vraag demonstratie Al overtuigd van de kracht van onze BRM Lasermachines? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wilt u meer weten over de lasermachines van BRM, download dan een van onze brochures.

Lasers geschikt voor het graveren van sleutels

Original

CO2 lasers snijden en graveren met grote precisie en hoge snelheid vele soorten materialen van dik acrylaat tot papier.

BEKIJKEN

Portaal

BRM portaallasers zijn uiterst geschikt voor groter plaatwerk en komen in twee verschillende formaten.

BEKIJKEN

Metaal

De BRM metaallasers zijn uiterst geschikt voor het graveren en lasersnijden van allerlei metaalsoorten.

BEKIJKEN

Fiberlaser

De BRM Fiberlasers zijn geschikt voor snel graveren van afbeeldingen of teksten op metaal en kunstof..

BEKIJKEN