Cursus lasersnijden en laser graveren

Aansluitend op de installatie van uw BRM-lasermachine raden wij u aan om de cursus lasersnijden en lasergraveren te volgen. Zo raakt u bekend met de technologie en het praktische gebruik van CO2-lasers.

Praktisch

De cursus lasersnijden en lasergraveren is praktisch ingericht en speciaal ontwikkeld om u alle mogelijkheden van uw CO2-lasermachine te laten ontdekken. In de cursus leert u hoe u uw CO2-laser moet instellen en bedienen en u oefent dat ook in de praktijk. Tijdens de training leert u dat het noodzakelijk is om het werk goed voor te bereiden en hoe u dat het efficiëntst kunt doen. U werkt praktisch met een aantal veel gebruikte materialen en krijgt zo de elementaire kennis van het lasersnijden en lasergraveren in de vingers.

Onderhoud en veiligheid

Voor het goed functioneren van uw BRM-lasermachine is onderhoud onontbeerlijk. Dus maakt ook het onderhouden van uw machine deel uit van de cursus lasersnijden en lasergraveren. U leert welk onderhoud u zelf dagelijks en periodiek kunt doen om uw laserapparatuur in topconditie te houden. Naast onderhoud besteden wij in de cursus aandacht aan veiligheid bij het gebruik van uw lasermachine. Goed onderhoud draagt niet alleen bij aan de perfecte werking, maar beïnvloedt ook de veiligheid van de laserapparatuur. Ook het onderhoud van randapparatuur, afzuiging, luchtpomp en waterkoeler krijgt de nodige aandacht.

Persoonlijk

Een apart hoofdbestanddeel van de cursus is het gebruik van de meegeleverde software. U leert welke functies in de software beschikbaar zijn en hoe u die doeltreffend kunt gebruiken. De aangeboden lesstof is afhankelijk van uw persoonlijke kennis en ervaring en kan geheel naar uw wensen worden ingericht. Voor gebruik in het onderwijs kan bijvoorbeeld de nadruk liggen op ‘train de trainer’.

U bent in de gelegenheid om de cursus in het servicecenter van VROTECH in Tholen te volgen. Wij raden u echter aan om de training bij u op locatie, op eigen machines te laten plaatsvinden. Uw lasermachine en software worden eerst geïnstalleerd! Nadat de laser is geïnstalleerd, kan de cursus over het algemeen de dag daarna plaatsvinden.

Zij hebben verstand van de machines, geven goede cursussen en zijn ten alle tijden bereikbaar voor service. (overdag)

Ik heb lange tijd met de machine staan werken, tot de expert (Bas) mij een één daagse training heeft gegeven.

Nooit geweten wat ik daarna aan kennis mee naar huis heb gekregen.

Laser Uniek (het lijkt wel of ik aandelen heb, maar dat is echt niet zo) Werkt zelf ook met de machines van BRM en is een officiële dealer van dit merk. Absoluut een aanrader.

Zo, dat is gezegd: Nu de machine, die is gewoon perfect. Wij hebben hier een 60/90 staan van 100 watt en is voor wat wij er mee produceren uitstekend. (zeker na de training die je echt erbij moet doen) Storing hebben wij nog niet gehad en de machine heeft al heel wat meegemaakt. Zelfs na een wilde rit in een bestelwagen van 900 km was het “neerzetten, kalibreren en werken”. Dus de machine is ronduit goed.

Simon Warnaar / Art of Mini