fbpx

Wanneer je een BRM Original hebt dan is de kans groot dat je een red pointer hebt. De red pointer zorgt ervoor dat je een hulplijn ziet die handig kan zijn wanneer je een indicatie wil waar je ongeveer gaat snijden of graveren.

De red pointer volgt ongeveer hetzelfde pad als dat van de laserstraal waar je mee snijdt / graveert. Echter zijn dit twee elementen die los van elkaar gezien moeten worden. Wanneer je bijvoorbeeld spiegels gaat stellen doe je dat nooit door de hulplijn als indicatie te nemen. Ook is het zo dat de hulplijn ineens af kan wijken zonder dat de laserstraal waarmee je snijdt / graveert beïnvloed is.

Hoe stel ik de red pointer?

Als eerste is het belangrijk om te kijken of de laser power schakelaar aan de rechter kant van de machine aan staat. Vervolgens is het belangrijk om de spiegeluitlijning helemaal te controleren. Wanneer hier een afwijking in zit dan kan dit ervoor zorgen dat de hulplijn niet zichtbaar is.

Nadat je de spiegeluitlijning hebt gecontroleerd dan kun je verder kijken. Mocht je de spiegeluitlijning aan hebben moeten passen dan kun je kijken of de hulplijn nu wel zichtbaar is.

Mocht de hulplijn nog niet zichtbaar zijn dan zet je de laserkop rechtsonder in de machine. Plak een stuk schilders tape op het werkveld en zet een puls. Laat de laserkop staan maar zet de tafel onder in de machine. Haal de lensschacht uit de laserkop. Je kunt de red pointer nu gaan stellen.

Zodra je de deur waar de red pointer zich bevindt opent, verdwijnt de hulpstraal. Je moet dus een beetje op de gok in kleine stapjes gaan stellen. Elke keer stel je een klein beetje, sluit je de deur en kijk je of je de rode punt op het stuk schilders tape ziet.

Er zitten best veel bouten op de red pointer mount. Op onderstaande foto zie je dat een aantal bouten een groen vinkje hebben. Met deze bouten kun je de red pointer stellen. De andere bouten mogen niet gebruikt worden.

Afstellen red pointer

De bouten werken samen, als je 1 bout verdraait dan moet je ook een tweede bout verdraaien. Wanneer je de bouten aan de bovenkant of onderkant als set verdraait dan verander je de hoogte van de hulplijn. Wanneer je de bouten aan de linkerkant of rechterkant als set verdraait dan gaat de hulplijn naar links of naar rechts.

Mocht je merken dat je de bouten niet verder in of uit kunt draaien, dan gebruik je de bouten die tegenover zitten. Mocht je bijvoorbeeld de bouten aan de rechter kant in willen draaien maar dat lukt niet, dan kun je de bouten aan de linkerkant iets uitdraaien.

Het lukt niet, wat nu?

Als je de spiegeluitlijning helemaal goed hebt maar alsnog lukt het niet om de red pointer te stellen dan zou je kunnen kijken of de red pointer wel aan gaat als de deur bij de laserbron dicht zit. Pak een camera of zet de camera van je mobiel aan. Zorg ervoor dat je een video kunt maken. Leg de camera of de telefoon bij de red pointer, gericht op de red pointer. Zorg dat de camera aan het filmen is. Sluit de deur en laat de deur even dicht zitten. Vervolgens doe je de deur open en kijk je de video terug. Normaal gesproken zie je op de video een rode gloed, dat is de red pointer. Mocht deze gloed ontbreken dan kun je een ticket aanmaken en helpen we je verder.

Download jouw gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp