fbpx

Meegeleverde luchtpomp

Bij de BRM Original wordt een kleine luchtpomp geleverd. De luchtpomp levert ongeveer 0.1 bar aan druk. Deze luchtpomp sluit je op de achterkant van de machine aan. Vervolgens lopen de luchtslangen vanaf de achterkant van de machine via de Y- en X-as naar de laserkop. De luchtslang zit op de nozzlemount aangesloten in een luchtknie. De luchtknie heeft een smoorring waar je de aantal liters per minuut mee kunt afstellen. Door aan het boutje op de luchtknie te draaien voeg je meer of minder lucht toe.

Luchtknie

Moet ik altijd lucht toevoegen?

Sommige materialen worden mooier als je wat meer lucht toevoegt, andere materialen hebben juist wat minder lucht nodig. Het is echter wel belangrijk om altijd iets lucht toe te voegen. Wanneer je geen lucht toevoegt kan de rook neerslaan op de lens. De viezigheid blijft dan op de lens liggen. Als je weer gaat snijden of graveren dan kun je de viezigheid in de lens inbranden waardoor de lens niet meer bruikbaar is. De lens moet dan vervangen worden om weer goed te kunnen snijden en graveren.

Als je wat vaker redelijk weinig lucht toevoegt dan zul je wat vaker moeten kijken of de lens nog mooi schoon is en indien nodig de lens ook wat vaker schoonmaken.

Klik hier om een artikel te lezen omtrent het reinigen van de lens.

Er komt bijna geen lucht uit de nozzle, wat nu?

Mocht er minder lucht zijn dan je had verwacht dan kun je kijken of je de smoorring wel goed open hebt staan. In de luchtknie zit een klein plaatje met wat gaatjes erin. Draai de luchtknie even los van de nozzlemount en kijk of de gaatjes nog helemaal open zijn. Als de gaatjes niet of maar gedeeltelijk open zijn dan kun je dit even doorprikken met een naaldje of iets dergelijks.

Ook kan het gaatje in de nozzle wat kleiner zijn geworden vanwege aanslag. Kijk of je dit schoon kunt maken.

Kan ik een compressor aansluiten op de BRM Original zonder aanpassingen te doen?

Nee, je kunt niet maar zo een compressor aansluiten op de luchttoevoer. De slangen die in de machine zitten zijn niet gemaakt voor de druk die een compressor levert. De slangen kunnen ongeveer 0.5 bar aan, als je meer bar geeft dan zullen de slangen kapot gaan. Ook blijft de luchtstroom continu aanwezig, er zit geen klep op de machine die sluit wanneer je niet aan het werk bent. Hierdoor loopt je compressor al snel leeg.

Mocht je toch met een compressor willen werken, stuur dan een ticket en dan helpen we je verder.

Download jouw gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp