Voordat je begint, zorg ervoor dat de Illustrator "Document color mode" (Documentkleurmodus) op RGB staat:

File > Document color mode (Bestand > Documentkleurmodus)

Hoe maak je een snijlijn?

Zorg ervoor dat de lijnkleur van de hele snijlijn hetzelfde is. In dit voorbeeld is de hele snijlijn blauw.

Lijnkleur

Zorg ervoor dat de hele vorm gesloten is, als de vorm niet gesloten is volg dan deze stappen.

Open vorm

Klik op de pen tool.

Pen tool

Klik op het ankerpunt van de vorm die je wil sluiten.

Ankerpunt

Klik op het andere ankerpunt om de vorm te sluiten.

Tweede ankerpunt

Hoe maak je graveerlijnen?

Zorg ervoor dat de lijnkleur van de graveerlijnen overal hetzelfde is. In dit voorbeeld zijn alle graveerlijnen rood.

Rode graveerlijnen

Hoe sla je het bestand op zodat het te openen is in LaserWork?

LaserWork werkt alleen met een oude bestandsindeling van Illustrator.

File > Save as… (Bestand > Opslaan als…)

Zorg ervoor dat je het bestand opslaat als .ai.

Exporteren naar .ai

In het scherm dat opent kies voor Version: Japanese Illustrator 3 (Versie: Japanse Illustrator 3).

Japanese version

Klik op OK.

Ok

Het .ai bestand openen in LaserWork

Open LaserWork > Klik op import.

Import LaserWork

Open het bestand dat je zojuist hebt opgeslagen vanuit Illustrator.

Bestand openen

De kleuren die je in Illustrator hebt aangegeven zijn nu zichtbaar in LaserWork. Deze kleuren zijn nu lagen geworden in LaserWork, zodat alle instellingen per laag aanpasbaar zijn.