Technisch contact

Contact opnemen

U kunt op meerdere manieren contact opnemen met BRM Lasers. Vul het onderstaande contactformulier, bel naar 0544-350320 of stuur ons een bericht op Facebook.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke software moet ik gebruiken?

De software die je moet gaan hanteren, is volledig afhankelijk van de lasermachine die je aan wil schaffen. De software die je bij de volgende machines moet toepassen zijn:

BRM Original: Laserworks Versie 6
Portaallaser: Laserworks Versie 8
Budgetlaser: Refworks Versie 8
Fiberlaser: 3DLaser

Bij oude machines van BRM kan het zijn dat je ze moet bedienen met Lasercut 5.3 of bij oude Fibers met Easycut 2.

Mijn lasermachine is stuk, wat moet ik doen?

Indien je lasermachine niet meer optimaal functioneert, adviseren wij je contact op te nemen met BRM Support. Onder werktijden kun je ons bellen op het nummer 088-4264111 of mailen naar support@brmlasers.com. Wanneer je ervoor kiest het probleem zelf op te lossen, bieden wij de mogelijkheid om ons zelfhulp supportportaal te gebruiken via support.brmlasers.com.

Verkoopt BRM Lasers tweedehands machines?

Ja, deze tweedehands machines worden vervolgens zorgvuldig nagekeken en indien nodig geüpgraded. Nadat er een nieuwe buis in de machine is gezet, verschijnt deze in de wederverkoop. Ook op de tweedehands machines bieden wij gewoon garantie.

Waar worden de demonstraties gegeven?

De demonstraties worden voornamelijk gegeven bij onze binnen- en buitenlandse partners. Wanneer je toch graag een demonstratie wil bijwonen op onze locatie in Winterswijk, kunnen wij eventueel ook die mogelijkheid bieden.

Hoe veilig zijn de lasermachines?

Onze lasermachines voldoen aan alle veiligheidsnormen en zijn door een extern bedrijf (Dutch Optical) gecertificeerd. Wij zorgen ervoor dat elke machine op alle veiligheidspunten worden afgecheckt.

Hoe hou je de lasermachines veilig?

Alle punten hierover zijn na te lezen in de handleiding. deze zit bij de lasermachine inbegrepen.

Wat zijn de maximale afmetingen?

De maximale afmetingen zijn 3000 bij 1500 millimeter. Dit formaat wordt in de staalwereld ook wel gezien als het maxiformaat.

Wat is het verschil tussen graveren en snijden?

Bij het snijden ga je volledig door het materiaal heen. Wanneer je iets graveert, maak je een afdruk in het materiaal die, wanneer het materiaal niet transparant is, aan de andere kant onzichtbaar is.

Welke materialen zijn geschikt en welke niet?

Deze zijn te vinden op de pagina ‘mogelijkheden‘ op de website.

Hoe werkt een lasermachine?

De lasermachine beschikt over een straal die veel warmte opwekt. De warmte van diezelfde straal, die door de ingebouwde computer kan worden verplaatst, brengt een intense hitte op het materiaal wat je gebruikt, waardoor je het materiaal kan graveren of snijden.

Hoe is de afzuiging geregeld?

De afzuiging brengt rookgassen naar buiten. Wanneer er een gat in de wand van de afzuigslangslang geboord moet worden, zal dat door de gebruiker zelf geregeld moeten worden. Indien dit niet mogelijk is, bieden wij je een BOFA voor naast je lasermachine aan. Deze filtert alle schadelijke gassen die vrijkomen voor je weg.

Wat wordt er standaard geleverd bij de aanschaf van een BRM lasermachine?

Wij leveren bij BRM Machines standaard een afzuiging om rookgassen naar buiten te werken, een toolbox voor onderhoud, een luchtpomp, een Red Dot Pointer, een waterkoeling voor de laserbuis en twee tafels. Eén tafel voor het laseren en één voor het graveren.