BRM 160310 – Inruilmodel

Een gebruikte BRM160310 van de vorige lijn BRM lasermachines. Machine compleet geleverd met alle toebehoren. Op deze machine krijgt u 1 jaar garantie.

Laserbuis: 150W
Werkgebied: 1600x3100mm Werkgebied
machineafmeting: 2630x1230x4250 Machineafmeting
Garantie: Gebruikt – 1 jaar Garantie

 vanaf    €12.500,-

BRM CO2 Galvo marker – Beursmodel

Een gebruikte BRM CO2 Galvo marker van de vorige lijn BRM lasermachines. Machine compleet geleverd met alle toebehoren. Op deze machine krijgt u 1 jaar garantie.

Laserbuis: 30W
Werkgebied: 160x160mm
machineafmeting: 1200x1300x1800mm
Garantie: Gebruikt – 1 jaar Garantie

 vanaf    €16.950,-

BOFA Ad Oracle – Demo- en beursmodellen

Gebruikte BOFA Ad Oracle afzuigsystemen voor lasermachines. Compleet geleverd inclusief huidige gebruikte filters en een extra nieuwe set filters.

Filters: Inclusief
Extra: Inclusief nieuwe set filters
Garantie: Gebruikt – 1 jaar Garantie

 vanaf    €1.500,-

Tweedehands lasersnijders voor snij- en graveerwerk

Wanneer u een lasersnij- of graveermachine voor kleinschalig gebruik zoekt, kan een tweedehands lasersnijder een goede oplossing zijn. Maar wees kritisch op de kwaliteit, veiligheid en garantie. Een lasermachine is een samenstel van meerdere onderdelen met elk een andere technische levensduur. Het is belangrijk dat elk onderdeel nog betrouwbaar functioneert en ook dat de onderdelen onderling goed op elkaar zijn afgestemd. BRM Lasers verkoopt tweedehands lasersnijders die met garantie worden geleverd en deskundig bij u op locatie worden geïnstalleerd.


Wat zijn de kritische onderdelen van een lasermachine?

Lasersnijmachines en laser graveermachines bestaan in veel soorten en maten, maar zijn altijd voorzien van de volgende kritieke onderdelen:

  • een laser- en gasbuis
  • waterkoeler
  • afzuiging
  • rotatiesysteem

Laser- en gasbuis

De laser- en gasbuis van de lasermachine is de buis die de laserstraal op het te bewerken materiaal projecteert. Door deze buis loopt ook een gasstroom. Dit gas blaast het gesmolten materiaal uit de snijvoeg, zodat er een schone, strakke snede ontstaat. Het gas gaat ook oxidatie van de snedekanten tegen.

Wanneer u een tweedehands lasersnijder bij BRM koopt, bent u verzekerd van een nieuwe laser- en gasbuis. BRM vervangt de laser- en gasbuis van een tweedehandse lasersnijder altijd voor een nieuw exemplaar.

Waterkoeler

In veel lasermachines wordt CO2 toegepast als medium om de laserstraal te creëren. Met behulp van elektroden wordt warmte aan dit gas toegevoegd. Om te voorkomen dat de temperatuur in de lasermachine te hoog oploopt, is deze uitgerust met waterkoeling. Hierbij wordt de warmte eerst door middel van warmtegeleiding naar de elektroden afgevoerd. De elektroden zelf worden door het koelwater gekoeld. Een goed functionerende waterkoeling is noodzakelijk voor de (brand)veiligheid van de tweedehands lasersnijder.

Afzuiging

Het afzuigsysteem zuigt het restmateriaal van het werkblad (de tafel). Dit is het materiaal dat eerst door het gas in de laser- en gasbuis uit de snijvoeg is geblazen. Om schoon en precies te kunnen werken moet de tafel en de daarop aangebrachte materiaalplaat vrij van materiaalresten blijven en daarom continue worden afgezogen.

Rotatiesysteem

Het rotatiesysteem van een lasersnij- of graveermachine zorgt ervoor dat cilindrische voorwerpen kunnen worden gesneden en gegraveerd. De laserstraal wordt voor dat doel in de juiste rondingen omgebogen.

Software

Bij lasersnijden bepaalt het bewegingspatroon van de laser- en gasstraal ten opzichte van het plaatmateriaal de vorm van de snede en daarmee de contouren van het uiteindelijke voorwerp. Dit bewegingspatroon wordt vooraf in de machine ingesteld. De CNC-besturing van de machine zorgt ervoor dat het bewegingspatroon tijdens het snijden daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Deze besturing kan op zijn beurt weer aan een tekenprogramma zoals CAD-CAM worden gekoppeld.

Ook de diepte en snelheid van het snijden of graveren kan softwarematig in de machine worden ingesteld.

De besturing van een lasermachine is een samenstel van hardware en software dat als gevolg van innovatie snel kan veranderen. BRM Lasers zorgt ook bij een tweedehands lasersnijder voor ‘state of the art’ software waarmee u een optimaal rendement uit de machine haalt.


Waarom een tweedehands lasersnijder van BRM Lasers?

Een lasermachine is een samenstel van kwetsbare onderdelen met een beperkte technische en economische levensduur. Wanneer u zonder deskundig advies en professionele ondersteuning een tweedehands lasersnijder of lasergraveerder koopt, kan goedkoop al snel duurkoop worden. BRM Lasers kijkt een tweedehands lasersnijder eerst helemaal na, vervangt de laserbuis (en indien nodig ook andere onderdelen) en levert de machine met garantie. Daarnaast wordt de machine (afhankelijk van het type) geleverd met een in hoogte verstelbare honinggraattafel. De machine wordt bovendien bij u ter plaatse door één van onze vaste monteurs geïnstalleerd. Van hem ontvangt u ook de nodige gebruiks- en onderhoudsinstructies.