fbpx

TherMark LMM-14 is een laserspray die kan worden gebruikt om bepaalde metalen te markeren met een CO²-laser.

Lasermarkeren met TherMark LMM-14 is mogelijk op een groot aantal metalen. TherMark LMM-14 geeft geweldige resultaten op verchroomd rvs, aluminium, verzilverde messing en verguld gegalvaniseerd staal. Het is echter nodig om enkele proefstukken te maken om te bepalen welke machineparameters nodig zijn. Het onderliggende materiaal, het type laser, het vermogen en de snelheid hebben allemaal invloed op het eindresultaat. Het is ook belangrijk om een gelijkmatige laag TherMark LMM-14 aan te brengen.

Hoe gebruik ik TherMark LMM-14?

TherMark LMM-14 is klaar voor gebruik. Schud de spuitbus een paar minuten krachtig. Zorg ervoor dat je de kogel in de spuitbus kunt horen ratelen. Schud dan nog minimaal 1 minuut door. Als je de spuitbus niet goed schudt, kunnen de coating en het oplosmiddel niet goed mengen. Hierdoor raakt het mondstuk verstopt. Wanneer dit gebeurt, kan de TherMark LMM-14 niet gelijkmatig op het materiaal worden aangebracht.

Zorg ervoor dat het materiaal dat je wil markeren vet- en stofvrij is. Je kunt het materiaal ontvetten met alcohol. Nadat je het materiaal hebt ontvet breng je, in één of twee keer, een dunne, een gelijkmatige laag aan om het beste resultaat te krijgen. Zorg ervoor dat de coating volledig droog is voordat je gaat markeren! Het drogen duurt een paar minuten als je een dunne, gelijkmatige laag hebt aangebracht. Je kunt het natte voorwerp ook in een oven plaatsen of een föhn gebruiken om de coating te drogen als je in tijdnood bent.

Als de coating te dik wordt aangebracht, kost het meer tijd om te drogen en veel meer kracht van de machine om een goed resultaat te bereiken.

De TherMark LMM-14 droogt op als een poeder dat na het markeren gemakkelijk te verwijderen is. Het wordt aanbevolen om het materiaal niet te lang na het aanbrengen van de TherMark te markeren. Pas op dat je de coating niet aanraakt, de coating beschadigt redelijk snel. Helaas kunnen we geen inschatting geven van de totale oppervlakte die je kunt coaten. Dit is afhankelijk van de dikte van de laag coating die je aan brengt en of je 1 of 2 lagen aanbrengt.

Na het markeren kun je de coating met lauw water van het materiaal afspoelen. TherMark LMM-14 zorgt voor een semi-permanente, zwart gekleurde markering op het materiaal.

Een schaal gemarkeerd met CerMark LMM-6000

Hoe bewaar ik de TherMark LMM-14?

Als je klaar bent met de TherMark LMM-14, zorg er dan voor dat je de spuitbus ondersteboven draait en spuit. Hierdoor blijft de sproeikop open. Bewaar de spuitbus door het op de zijkant neer te leggen. Na openen is de TherMark beperkt houdbaar, houdt hier rekening mee.

Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om een ticket aan te maken.Download hier de MSDS.

Download jouw gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp