fbpx

Hoe werkt lasersnijden van papier?

Werk je met papier? Een BRM CO2 laser is perfect voor het lasersnijden of graveren van een enorm veel verschillende materialen. Papier is daar nog maar één voorbeeld van. Lasersnijden of graveren is een contactloos proces en legt geen druk op het materiaal, dus ontstaan er geen scheuren of ongewenste vouwen. Laseren is mogelijk zonder de rest van het materiaal te beschadigen. Er zijn veel manieren of papier te snijden maar geen enkele is zo effectief en nauwkeurig als lasersnijden. Onze lasersnij- en graveertechnologie en onze machines zijn klaar voor al je geweldige ideeën!

Ontzettend veel mogelijkheden met papier

Papier is een fantastisch materiaal om van alles en nog wat van te maken: decoraties, wenskaarten, visitekaartjes, plakboek- en knutselmaterialen, geschenkdoosjes, naamkaartjes, labels en bijvoorbeeld uitnodigingen. Karton is dikker en daardoor een ideaal om pakketten, dozen en displays te maken.

Brochure downloaden

Papier

Met een BRM lasermachine kun je enorm gedetailleerd snijden en graveren. Handwerk kan daar met geen mogelijkheid tegenop. Stel je voor dat je een ingewikkeld patroon met de hand snijdt. Ten eerste is dat veel minder nauwkeurig en verder kost je het je veel meer tijd. Lasertechnologie garandeert een veel sneller proces en is daarnaast consistent als het om kwaliteit gaat. Ieder ontwerp is mogelijk, voor persoonlijk of professioneel gebruik. De meest verrassende vormen, indrukwekkende gravures en coole designelementen kun je creëren met een BRM machine. Wat jij bedenkt, kun je ook maken. De enige limiet is je eigen fantasie en creativiteit!

Lasergesneden papier

Lasermachine voor papier

Met de lasermachine is het ook mogelijk om een vouwlijn te maken door ongeveer de helft van de dikte van het materiaal te laseren. Daarna kun je het heel makkelijk buigen over de scherpe gelaserde vouwlijnen. Ideaal bij bijvoorbeeld het maken van wenskaarten in alle soorten en maten. Bij karton is daarvoor iets meer kracht nodig dan bij papier. Bij fijne materialen is natuurlijk minder kracht nodig zodat de snijlijnen mooi dun blijven. De rook die ontstaat tijdens het lasersnijden van papier vermindert de hitte van het werkstuk en kan direct worden afgezogen door een BRM Extractor. Bij iedere BRM machine kunnen we een passende BRM Extractor leveren.

Welke laser snijmachine is het beste voor jou?

Voordat je een laser snijmachine koopt, moet je eerst weten welke specificaties je nodig hebt. Afhankelijk van de materialen welke je wilt snijden en het benodigde werkgebied heb je de keuze uit een aantal verschillende modellen.
Weet je het niet precies, kom dan langs voor een vrijblijvende demonstratie. Tijdens deze demonstratie helpen wij jou met het kiezen van de juiste laser snijmachine. Zo voorkom je dat je te veel betaalt en heb je de beste machine voor je projecten.

 

Ben je benieuwd welke lasermachine het beste bij je past?

Neem contact met ons op.

Snijden en graveren met lasermachines

Een lasermachine helpt je snel en moeiteloos vele materialen snijden of graveren. Onze machines zijn hybride, je krijgt een laser snijmachine en een laser graveermachine in één. Of je nou metaal gaat graveren of leer gaat snijden, met een BRM lasermachine wordt jouw klus een fluitje van een cent. In ons assortiment vind je lasermachines in diverse modellen. Ze verschillen onder andere qua vermogen, afmetingen en prijs. De populairste machine is de Pro 1300, deze wordt ingezet door klanten in verschillende branches en staat onder andere op scholen en bij architecten. Mocht je op zoek zijn naar een machine met een groter werkgebied dan is de Pro 1600 het perfecte model. Alle machines bieden wij aan inclusief montage en instructie. Zo kun je er meteen mee aan de slag.

Download jouw gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp