fbpx

Het lasersnijden van een maquette

Binnen de architectuur, maquettebouw en modelbouw is de uitwerking van de maquette of het model leidend. Hiermee maak je echt indruk. Je ontwerp komt tot leven en opdrachtgevers of klanten kunnen zich ineens inleven in het ontwerp dat jij voor ze hebt gemaakt. Toch is een maquette maken of model bouwen niet altijd even eenvoudig. De juiste verhoudingen aanhouden en secuur uitsnijden vergt vakmanschap, om nog maar te zwijgen over de afwerking. En dit alles kost tijd. Tijd die je beter kunt gebruiken om nog meer opdrachtgevers blij te maken.

De oplossing voor iedere architect , maquettebouwer en modelbouwer: een lasermachine. Snel, veilig, effectief en betaalbaar jouw ontwerpen omzetten naar hoogwaardige maquettes en schaalmodellen.

Een maquette van een appartmentencomplex gemaakt met de lasermachine.

Vraag nu je gratis brochure aan.

Ontdek wat een lasermachine voor architecten of maquettebouwers kan betekenen.

Zelf maquettes bouwen

Voor wie goede ideeën heeft en zowel op papier als digitaal de mooiste dingen tevoorschijn tovert, maar de handigheid mist om deze visie om te zetten naar een 3D-model, biedt een lasermachine uitkomst. En zelfs als je de handigheid wel hebt, levert een onevenaarbaar resultaat binnen een fractie van de tijd. Je workflow wordt hiermee niet alleen efficiënter maar ook zeker goedkoper. Bovendien hoef je de werkzaamheden van een maquette maken of model bouwen ook niet langer uit te besteden als je de vaardigheden zelf niet in huis hebt. De lasermachine doet het werk voor je.

Brochure downloaden

Een volledig lasergesneden modelbouwhuis bij Miniworld Rotterdam.

Hoe werkt ’t?

Onze lasermachines worden samengesteld op basis van de nieuwste technieken en meest accurate en veilige systemen. Het eindproduct is dan ook een veelzijdig apparaat dat voor vrijwel alle toepassingen inzetbaar is – van het bewerken van uiteenlopende materialen tot de meest gedetailleerde uitsneden. Maquettes of een schaalmodel bouwen wordt een kwestie van uren, geen dagen, dankzij het eenvoudige gebruik en de snelheid van de machine, de vele softwarekoppelingen en diverse andere voordelen.

De mogelijkheden van een lasermachine voor de modelbouw en maquettebouw zijn eindeloos en de voordelen beperken zich niet tot enkel snelheid en efficiëntie. Je kunt namelijk ook denken aan het volgende:

  • De laser snijdt en graveert op 0,1mm nauwkeurig
  • Je kunt designs uit alle tekenprogramma’s inladen (AutoCAD, SketchUp, Revit, etc.)
  • De lasertechniek is toepasbaar op heel veel materiaalsoorten
  • Je hebt geen restmateriaal
  • Uitsneden worden direct mooi afgewerkt
  • Je kunt meteen aan de slag

Demonstratie aanvragen

Schaalmodellen van topkwaliteit

De volgende pioniers binnen maquettebouw en modelbouw maken inmiddels gebruik van één van onze lasermachines. Ontdek hoe zij gebruikmaken van hun lasersnijders en laat je inspireren.

Schaalmodel van een flatgebouw gemaakt met de lasermachine

Team V – architectuur

Binnen architectenbureau Team V voert innovatie de boventoon. Ieder project dat wordt opgeleverd uit handen van de architecten van het bureau is vernieuwend, gedurfd en staat middenin de maatschappij. Complexe projecten zoals stations vallen onder de expertise van het bureau en dit vergt conceptmodellen die de essentie van deze projecten feilloos weergeven. Details in de driedimensionale representatie van een concept maken hierbij het verschil.

Om de conceptmodellen zo mooi en realistisch mogelijk vorm te geven, maakt Team V inmiddels gebruik van een lasermachine. Waar het proces voorheen met de hand werd gedaan, biedt de machine de snelheid, nauwkeurigheid en efficiëntie waar ze naar op zoek waren.

Lees het verhaal van Team V

Miniworld Rotterdam – modelbouw

De aantrekkingskracht van een miniatuurwereld blijft onverminderd sterk. Dat merkt ook Miniworld Rotterdam. De stad is hier op een schaal van 1:87 tot in detail nagebouwd en deze attractie trekt nog steeds de nodige bezoekers. Het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam worden in Miniworld omlijst door prachtige modellen van bekende wijken en imposante iconen die de skyline van de stad vorm geven.

De schaalmodellen in Miniworld worden stuk voor stuk gemaakt met een lasermachine van BRM. Dankzij de hoge nauwkeurigheid kunnen de modellen realistisch nagemaakt worden en kunnen bezoekers van Miniworld rekenen op een indrukwekkende ervaring.

Lees het verhaal van Miniworld Rotterdam

Een maquette van een industrieel gebouw gemaakt door Miniworld Rotterdam.
Schaalmodel van een appartementencomplex.

Spaaij – maquettebouw

Dat maquettebouw op zich een unieke vakdiscipline is, bewijst Spaaij Maquettebouw. Projecten uit ieder werkveld worden aangeleverd bij deze specialisten om als schaalmodel uitgewerkt te worden – van appartementencomplexen tot nieuwbouwwijken en scheepsbouw. De maquettes worden veelal opgetrokken uit acrylaat, wat zich goed leent voor bewerking met een lasersnijder. Het productieniveau van Spaaij is dan ook aanzienlijk toegenomen na de overstap van handwerk naar geautomatiseerd lasersnijden. Dit betekent overigens niet dat de passie voor het vak afgenomen is met dit nieuwe werkproces.

Op dit moment vormt de lasermachine het verlengstuk binnen Spaaij Maquettebouw waarmee schaalbaarheid en snelheid gerealiseerd konden worden.

Lees het verhaal van Spaaij Maquettebouw

Maquettebouw en modelbouw met een lasersnijder

Een mooi en sterk schaalmodel bouwen kost aandacht en tijd maar het resultaat kan het verschil maken tussen je klant of publiek overtuigen of niet. Breng daarom je visie tot leven met je eigen lasermachine voor maquettebouw en modelbouw. Dankzij de veelzijdigheid van onze machines is er gegarandeerd een model dat aansluit op wat je voor ogen hebt en waarmee je het werkproces aanzienlijk versnelt. Voor zowel kleine projecten als klussen op grote schaal biedt een lasermachine uitkomst binnen de architectuur, maquettebouw en modelbouw.

Ontdek wat een lasermachine van BRM voor jou kan betekenen! Vraag een demo aan en zie de machine in actie of neem contact met ons op voor aanvullende informatie over het gemak van een lasermachine binnen jouw vakgebied.

Brochure downloadenDemonstratie aanvragen

De lasermachine snijdt een onderdeel uit voor een houten modelbouw huisje.
Download jouw gratis brochure
Go
Chat via WhatsApp