fbpx

Karton lasersnijden en -graveren

Werkt u veel met karton? Dan is de BRM Laser voor u ideaal! Ook hier is net als alle andere materialen sprake van een contactloos proces, dat erg precies en efficiënt is. Dit geldt zowel voor het snijden als het graveren van Karton. Alle ontwerpen zullen hierbij op een vette manier toegepast worden door de machine en het resultaat zal jou tevreden stellen!

Mogelijkheden

Er zijn vele manier om karton te bewerken met een laser, zo kan je logo’s snijden uit karton maar ook je eigen logo op elke verpakking zetten en nog vele andere technieken en manieren om de mooiste dingen te maken met de Co2 lasers van BRM.

Feitelijk kan ieder soort karton met een lasermachine gesneden worden. Het lasersnijden van karton verschilt niet zo veel van het lasersnijden van papier, maar voor karton is iets meer vermogen nodig vanwege de dikte van het materiaal.

De machine zorgt ervoor dat u gedetailleerde precieze snij en graveringen kan maken met de machine die met de hand onmogelijk te maken zijn. De laser is namelijk tot op de millimeter nauwkeurig en is een stuk sneller dan vele andere toepassingen. Ook is de laser consistent in zijn snijlijnen en zal het niet afwijken van de tekening, waarbij het niet uitmaakt hoe precies de tekening is. U bedenkt het, de machine doet het voor u!

Welke instellingen zijn van belang bij het lasersnijden van karton?

Het lasersnijden van karton gebeurt doorgaans met een CO2 laser die een vermogen heeft tussen de 40 en 120 watt. Van belang zijn in eerste instantie de snelheid en het vermogen. Hoe hoger de snelheid van het snijproces is, hoe lager het vermogen kan zijn, en andersom. Wel geldt bij het lasersnijden van karton dat een te hoog vermogen het brandproces eerder bevordert dan afremt. Verder is de focus, de brandpuntsafstand belangrijk. Dit is de afstand tussen de onderkant van de laserkop en het te snijden materiaal. Met een scherpe focus kan sneller gewerkt en een dunnere zaagsnede verkregen worden. Een hogere snelheid bij het lasersnijden van karton vermindert bovendien het risico op verkoolde snijranden. Bij het instellen van het vermogen dient men niet automatisch online aanduidingen te volgen. De instelling van het vermogen hangt ook af van het type machine. Als bijvoorbeeld voor het lasersnijden van karton 90% vermogen aanbevolen wordt, dan maakt het nogal wat uit of je dit doet met een 40 watt machine of een 120 watt machine.

Raket gemaakt van karton, gemaakt met de lasermachine.

Welke laser snijmachine is het beste voor jou?

Voordat je een laser snijmachine koopt, moet je eerst weten welke specificaties je nodig hebt. Afhankelijk van de materialen welke je wilt snijden en het benodigde werkgebied heb je de keuze uit een aantal verschillende modellen.
Weet je het niet precies, kom dan langs voor een vrijblijvende demonstratie. Tijdens deze demonstratie helpen wij jou met het kiezen van de juiste laser snijmachine. Zo voorkom je dat je te veel betaalt en heb je de beste machine voor je projecten.

 

Ben je benieuwd welke lasermachine het beste bij je past?

Neem contact met ons op.

Snijden en graveren met lasermachines

Een lasermachine helpt je snel en moeiteloos vele materialen snijden of graveren. Onze machines zijn hybride, je krijgt een laser snijmachine en een laser graveermachine in één. Of je nou metaal gaat graveren of leer gaat snijden, met een BRM lasermachine wordt jouw klus een fluitje van een cent. In ons assortiment vind je lasermachines in diverse modellen. Ze verschillen onder andere qua vermogen, afmetingen en prijs. De populairste machine is de Pro 1300, deze wordt ingezet door klanten in verschillende branches en staat onder andere op scholen en bij architecten. Mocht je op zoek zijn naar een machine met een groter werkgebied dan is de Pro 1600 het perfecte model. Alle machines bieden wij aan inclusief montage en instructie. Zo kun je er meteen mee aan de slag.

Download jouw gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp