fbpx

Een decor met sfeer

Wanneer jouw klant deelneemt aan een beurs, of op iedere andere manier zichzelf wil presenteren is er één ding altijd belangrijk; zij willen opvallen. Logisch! Tijdens een beurs staan er vaak meer bedrijven uit hetzelfde vakgebied en het is de kunst om daar tussen op te vallen. Daarom zoekt je klant jouw hulp. Als échte stand- en decorbouw specialist weet je namelijk als geen ander hoe belangrijk dat is. Jij weet precies hoe je een opvallende, creatieve stand of sprekend decor maakt en hoe jouw klant daarmee uitblinkt tussen de rest. En dat allemaal ook nog eens passend binnen de stijl van hun bedrijf. De sfeer van een stand of decor is een groot en belangrijk onderdeel van de totaalbeleving en standaard stands of decors passen daardoor vaak niet bij de uitgebreide wensen van jouw klant. Daarnaast zijn er binnen stand- en decorbouw nog zo veel andere mogelijkheden om een stand aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan wandpanelen of roomdividers. Met jouw kennis kun je je klant zo goed mogelijk adviseren.

Je klanten verrassen met een origineel decor of een opvallende stand? Een lasermachine kan je daarbij helpen. Het is een betaalbare techniek met vele voordelen waarmee je jouw stands en decors naar een hoger level tilt!

Een levensgroot huisje, gemaakt met de lasermachine van hout.

Vraag nu je gratis brochure aan.

Decoreren met een lasermachine, ontdek de mogelijkheden.

Een aanvulling op jouw machinepark

Je klant wil dus opvallen met zijn of haar stand of decor, maar hoe ga je te werk? Wil je gebruik maken van complexe vormen of wil je verschillende materialen gaan inzetten? Wil je een unieke sfeer creëren of blijf je binnen de stijl van je opdrachtgever? Zo veel mensen, zo veel wensen. Aan jou als stand- en decorbouwer de taak om daar een passend ontwerp bij te verzinnen. Tijdens dat proces kan het zijn dat je tegen de beperkingen van je gereedschap aan loopt, bijvoorbeeld wanneer je freesmachine steeds afgeronde hoeken achterlaat en je daardoor meer tijd kwijt bent aan nabewerking. Dat is zonde, want jouw ideeën zijn nu juist zo waardevol. In dat geval kan een lasermachine de oplossing zijn. Een BRM laser biedt namelijk veel mogelijkheden. Je kunt je ideeën precies zo uitvoeren als je in gedachten hebt, zonder compromis, en daardoor kun je je stand of decor echt naar een hoger niveau tillen. Precies dat niveau wat jij je opdrachtgever belooft.

Het interieur en decor van een van de escaperooms van Ballen Enzo.
Een BRM Pro snijdt een bordje uit met de tekst

Eindeloze mogelijkheden

Bij stands of decors denk je al snel aan hout. Toch kunnen ook andere materialen een echte toevoeging aan je ontwerp zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan een bedrijfslogo van kunststof, accessoires van leer en textiel of een 3D-object van schuim. Allemaal objecten die een echte eyecatcher kunnen zijn en de stand of het decor laten opvallen tussen de rest, en dat is natuurlijk precies wat je wilt! Je denkt misschien: al deze verschillende materialen betekenen ook veel verschillende bewerkingen- maar niets is minder waar! Een lasermachine heeft bij ieder materiaal een hoge afwerkingsgraad en de manier van verwerken blijft hetzelfde. Het wordt daarmee steeds makkelijker om te experimenteren met materiaal! Met een ontzettende vorm- en materiaalvrijheid is een lasermachine het gereedschap waarmee jij je opdrachtgever kunt verrassen.

Bekijk onze lasermachines

Hoe werkt het?

Een lasermachine is makkelijk in bediening. Iedereen in jouw werkplaats kan er in feite mee aan de slag. Wanneer je lasermachine geleverd wordt krijg je van onze monteurs een compacte instructie waarna je direct aan de slag kunt. Het enige wat je nodig hebt is een ontwerp, je materiaal en een BRM laser. Je ontwerp stuur je via een computer naar de lasermachine, waarna je de juiste instellingen meegeeft passend bij je materiaal. Ook dat gaat met gemak, want je kunt ontwerpen uit vrijwel alle tekenprogramma’s inladen in de meegeleverde lasersoftware. Je hoeft dus geen nieuwe software meer aan te schaffen! Staat alles klaar? Dan is het enige wat nog rest je materiaal in de machine leggen en je BRM laser het startsein geven. Onze lasermachines voldoen aan de hoogste veiligheidseisen en hebben een sterke techniek waardoor jij veilig en nauwkeurig kunt werken. Wanneer je een lasermachine gaat inzetten zul je erachter komen dat de mogelijkheden nóg groter zijn dan je aanvankelijk dacht.

Een machine zorgt namelijk niet alleen voor creatieve vrijheid, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan het volgende:

  • Een lasermachine biedt hoge kwaliteit met een hoge afwerkingsgraad
  • Met een lasermachine krijg je een enorme vormvrijheid. Radiusvrije hoeken zijn je toekomst!
  • Door het enorme scala aan materialen kun je makkelijk materiaal combineren
  • Een lasermachine biedt je altijd de mogelijkheid om te kunnen personaliseren
  • Een lasermachine werkt niet verspanend, je bespaart dus op je materiaal!
  • Een lasermachine is gemakkelijk te bedienen; machine aan? Gaan!

Brochure downloaden

Decoraties en accessoires van topkwaliteit

Benieuwd hoe andere organisaties de inzet van een lasermachine ervaren? Velen gingen je al voor! Zij zagen de vele voordelen die een lasercutter te bieden heeft binnen stand- en decorbouw.

Ballen Enzo

Bij Ballen Enzo weten ze precies hoe ze een uniek decor moeten maken. Zij maken namelijk spelen namelijk bijzonder, en dat doen ze door interactieve spellen, speelzones of zelfs hele locaties te maken! Voor bijna alles wat ze maken, maken ze gebruik van hun BRM lasermachines en daarmee zijn ze niet meer weg te denken uit hun bedrijf.

”Wij zijn er echt helemaal aan verslaafd.” zegt Wim Wijting, imagineer bij Ballen Enzo. Alle spellen en attracties die zij maken worden in huis verzonnen, ontworpen en uiteindelijk gerealiseerd. Hoewel zij veel gebruik maken van hout en acrylaat, kijken ze tijdens hun zoektocht naar nieuwe materialen altijd naar de mogelijkheden. Kan het nieuwe materiaal bewerkt worden met hun lasermachine? Check! Dan nemen ze het mee…

Lees het verhaal van Ballen Enzo

Dit interactieve ballenvat spel van Ballen Enzo is volledig gemaakt met de lasermachine.
Draaiorgel volledig gemaakt met de lasermachine door All Art Design.

All Art Design

Als ze ergens de kunst van sfeer creëren onder de knie hebben, dan is dat wel bij All Art Design. Zo noemen zichzelf ook niet voor niets Sfeermakers. Actief binnen vele branches, hebben zij al vele ruimtes omgetoverd tot unieke concepten waarin je de realiteit kunt verliezen. Denk aan een belevingswereld voor dementerende ouderen of het inrichten van horeca en winkels waarbij je in een andere wereld lijkt te stappen. Ook bij All Art Design staat een BRM laser die een belangrijke rol speelt in de realisatie van deze belevingswerelden.

All Art Design zet hun laser in bij het maken van decoratieve elementen, decors of stands en daarbij staat kwaliteit voorop. Tevens een van de redenen waarom ze hun BRM Laser hebben aangeschaft. “Als een element maatvast moet zijn, dan is de laser bij uitstek het juiste gereedschap omdat hij zo nauwkeurig is.”

Lees het verhaal van All Art Design

Creëer maatwerkoplossingen met een lasersnijder

Eigen ontwerpen uitvoeren of een compleet nieuw product op maat maken doe je in een handomdraai. Als je nog twijfelt over je product is een prototype met je laser zo gemaakt.

Personaliseren is een fluitje van een cent omdat je met dezelfde machine kunt snijden en graveren. Daarmee heb je een totaaltraject binnen handbereik waarmee je unieke stuks maar ook grotere volumes kunt produceren. Een lasermachine geeft je complete vrijheid om maatwerkoplossingen te creëren voor stand- en decorbouw.

Wat kan een lasermachine voor jou betekenen? Kom het ontdekken bij ons. Vraag een demo aan zodat je de machine met eigen ogen ziet of neem contact met ons op voor informatie over alle mogelijkheden binnen jouw vakgebied. Je bent van harte welkom!

Brochure downloadenDemonstratie aanvragen

Een decor van een escaperoom gemaakt door Ballen Enzo.
Download jouw gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp