fbpx

Textiel lasersnijden en graveren

Werk je met textiel? Een BRM lasermachine is daarbij perfect te gebruiken! Textiel wordt voor zoveel toepassingen gebruikt. Kleding is een geweldig voorbeeld waarbij textiel wordt gebruikt als promotiemiddel zowel recreatief als sportief. Onze lasers maken laser graveren of lasersnijden van textiel mogelijk. Zonder afname van de kwaliteit bij toenemende productie-uren.

Veel mogelijkheden met textiel

Textiel wordt vaak gebruikt voor decoratieve toepassingen. Gordijnen zijn er bijvoorbeeld in talloze stoffen en ontwerpen. Denk ook eens aan de auto-industrie waar logo’s in de bekleding kunnen worden gelaserd. Verder worden ook veel kledingstukken voorzien van een logo of ander beeld om de identiteit van bijvoorbeeld een sportclub uit te dragen en te versterken. Vroeger gebeurde dat met de hand en met de naaimachine. Tegenwoordig biedt lasertechnologie die mogelijkheid en daarnaast zijn er andere opties. Hele afbeeldingen kunnen worden gegraveerd en de stof zelf kan op specifieke plaatsen worden gesneden. Zelfs hele oppervlaktes kunnen worden verkleurd door alleen de toplaag van het textiel te bewerken. Patronen op de stof kunnen ook in kleine puntjes worden weergegeven. Geen enkel ontwerp is te complex voor de BRM lasermachine.

Textiel

Een lasermachine kan heel veel verschillende soorten textiel bewerken. Denk daarbij aan linnen, katoen, zijde, fleece, jeans, polyester en zelfs technische textielsoorten als Kevlar. Elke stof reageert anders op het gebruik van de laser. Polyester smelt als het in aanraking komt met teveel warmte, daar is een andere instelling nodig dan bij een stof die daar minder gevoelig voor is. Een groot voordeel van werken met lasertechnologie is dat alle randen mooi afgewerkt zijn en niet rafelen. Het succes van lasersnijden of laser graveren hangt af van de juiste instelling van de machine wat betreft vermogen en snelheid.

Textiellasermachine

De beste machine om textiel te bewerken is de BRM CO2-machine. Perfect geschikt om textiel en leermaterialen te snijden en graveren. Natuurlijk kunnen de instellingen worden aangepast zodat je perfecte resultaten kunt behalen. Alles om jouw specifieke idee werkelijkheid te laten worden!

Gravering op textiel

Welke laser snijmachine is het beste voor jou?

Voordat je een laser snijmachine koopt, moet je eerst weten welke specificaties je nodig hebt. Afhankelijk van de materialen welke je wilt snijden en het benodigde werkgebied heb je de keuze uit een aantal verschillende modellen.
Weet je het niet precies, kom dan langs voor een vrijblijvende demonstratie. Tijdens deze demonstratie helpen wij jou met het kiezen van de juiste laser snijmachine. Zo voorkom je dat je te veel betaalt en heb je de beste machine voor je projecten.

 

Ben je benieuwd welke lasermachine het beste bij je past?

Neem contact met ons op.

Snijden en graveren met lasermachines

Een lasermachine helpt je snel en moeiteloos vele materialen snijden of graveren. Onze machines zijn hybride, je krijgt een laser snijmachine en een laser graveermachine in één. Of je nou metaal gaat graveren of leer gaat snijden, met een BRM lasermachine wordt jouw klus een fluitje van een cent. In ons assortiment vind je lasermachines in diverse modellen. Ze verschillen onder andere qua vermogen, afmetingen en prijs. De populairste machine is de Pro 1300, deze wordt ingezet door klanten in verschillende branches en staat onder andere op scholen en bij architecten. Mocht je op zoek zijn naar een machine met een groter werkgebied dan is de Pro 1600 het perfecte model. Alle machines bieden wij aan inclusief montage en instructie. Zo kun je er meteen mee aan de slag.

Wil je meer weten over het bewerken van textiel? We laten je heel graag alle mogelijkheden zien van onze machines. Heb je vragen of wil je informatie? Neem vandaag nog contact met ons op. Team BRM staat voor je klaar!

Download jouw gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp