fbpx

Een veelzijdige machine voor talloze materialen

Werk je in de graveer- en lasersnijbranche? Dan zijn je werkzaamheden waarschijnlijk net zo gevarieerd als je klantenbestand. Een lasermachine versterkt die veelzijdigheid en is niet alleen een aanwinst voor bestaande organisaties. Het is de perfecte tool om van je hobby je werk te maken. De laser laat jou je creatieve vrijheid ten volle benutten waardoor je zakelijk groeit. Zo ontstaan compleet nieuwe werkplaatsen, fysieke winkels en webshops.

Richt je je op B2B organisaties en lever je halffabricaten en kant-en-klare items aan andere bedrijven? Of doe je aan B2C verkoop: Business to Consumers? Dan schaffen consumenten eindproducten bij jou aan. Met een lasermachine hoef je niet te kiezen, want je produceert in-house wat je maar wilt.

Bekijk onze lasermachines

Verschillende lasergesneden en -gegraveerde producten.

Efficiënt werken met je CO2-laser en meerwaarde bieden

Als je binnen de graveer- en lasersnij sector een lasermachine gebruikt, heb je daarmee niet alleen een superhandige tool tot je beschikking waarmee je snel en precies werkt. Je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om te personaliseren wat je klanten maar willen. Zo geef je extra waarde mee aan ieder product dat je levert.

Ideaal voor iedereen die in de graveer- en lasersnijsector werkt: een lasermachine. Snel en nauwkeurig een grote verscheidenheid aan materialen of items bewerken en kunnen leveren aan andere bedrijven of aan consumenten.

Producten lasergegraveerd- en gesneden met de lasermachine.

Vraag nu je gratis brochure aan.

Ontdek wat een lasermachine voor de graveer- en lasersnijbranche kan betekenen.

 

Grote volumes of unieke items maken met een lasermachine

Een lasermachine is een uitkomst als jij bestaande producten wilt graveren. Krijg je een order om een groot aantal bamboe telefoonhoesjes te voorzien van een bedrijfslogo? Dat is geen enkel probleem. Liever unieke stuks maken? Dat kan natuurlijk ook. Een olijfhouten broodplankje verfraaien met een kindertekening als cadeau voor opa of oma bijvoorbeeld. Zelfs notitieboekjes kun je voorzien van een gegraveerde vakantiefoto, afbeelding of tekst. Als het design al af is, is het klaar terwijl je klant wacht.

Lasergegraveerde producten bij Studio Bee.

Nieuwe producten ontwikkelen en produceren

Snijden en graveren doe je met een en dezelfde CO2-lasermachine. Het is een veelzijdig apparaat waarmee je talloze materialen bewerkt. Dat kunnen natuurlijk bestaande items zijn. Maar met een lasermachine kun je ook de stap maken naar het bedenken en zelf produceren van nieuwe producten. Soms lijkt een concept financieel onhaalbaar omdat alleen al het laten maken van een enkel stuk of kleine oplage erg kostbaar is. Een groot voordeel van een lasermachine is dat je alles zelf, in-house, heel makkelijk kunt testen.

Heb je bijvoorbeeld een nieuw soort puzzel bedacht en wil je die uitvoeren in berkenhout? Kwestie van proberen! Blijkt dat je plaatmateriaal te dun is? Dan snijd je diezelfde puzzel met je lasermachine gewoon nog een keer, maar dan uit een dikkere plaat. Of misschien wel uit acrylaat als dat je beter uitkomt. Je kunt je product doorontwikkelen tot het voldoet aan jouw kwaliteitseisen. Daarna is het een kwestie van herhalen en maak je je voorraad zo groot als je wilt.

Duidelijke voordelen van een lasermachine

De mogelijkheden van een lasermachine voor de graveer- en lasersnij branche zijn eindeloos. Snelheid, nauwkeurigheid en efficiëntie zijn niet de enige voordelen. Denk ook eens aan de volgende pluspunten:

  • Een lasermachine is een tool die zowel snijdt als graveert
  • Lasertechniek is geschikt voor heel veel verschillende materialen
  • Personaliseren van producten is kinderspel
  • Je kunt bestaande items bewerken maar ook nieuwe producten ontwikkelen
  • Grote oplages produceren of juist unieke stuks maken? Dat kan allebei!
Ontdek de meest geschikte machine voor de Graveer- en lasersnijbranche Brochure downloaden

Hoe gebruiken laserservice-bedrijven hun lasersnijder?

De volgende organisaties in de graveer- en lasersnijbranche zetten hun lasermachine met veel succes in. Dat doen ze op hun eigen specifieke manier. Ontdek hoe zij hun laser gebruiken en doe je voordeel met hun ervaring.

Het afstellen van de laserkop.

Laserdesign Zeeland – Laserservice

Toen Corné de Rijke zijn lasermachine aanschafte wist hij nog niet exact welke kant hij op zou gaan. Aan de hand van wat werkte, bepaalde hij de richting. Inmiddels is Laserdesign Zeeland specialist in lasersnijden en graveren. Ze werken voornamelijk met acrylaat en hout. En dan hout in al z’n soorten. ‘Ik bewerk nagenoeg alle houtsoorten die je maar kunt bedenken’, geeft Corné aan. Berkenplex, populier multiplex en acrylaat heeft hij altijd op voorraad.

Voor zowel de zakelijke als de particuliere markt maken ze creatieve items en technische onderdelen. Ook biedt hij een lasersnijservice aan voor iedereen die iets wil laten lasergraveren of – snijden.

Lees het verhaal van Laserdesign Zeeland

Studio Bee – Laserservice – Signage

Tijdens zijn studie productdesign kwam Laszlo Meulman in aanraking met lasersnijden en -graveren. Hij verdiepte zich erin en ontdekte alle creatieve mogelijkheden die een lasermachine biedt.

Inmiddels runt hij Studio Bee en levert hij producten aan heel verschillende klanten. Het proces van ontwerp tot uitvoering pakt hij van A tot Z op. Hij verzorgt onder andere buitenbelettering en daarnaast graveert en snijdt hij de meest uiteenlopende geschenken. Ook kun je terecht bij zijn laserservice voor ‘walk in / walk out’-opdrachten. Doordat een laser zoveel verschillende materialen bewerkt, vindt hij altijd een oplossing voor de wensen van zijn klantenbestand.

Lees het verhaal van Studio Bee

Header studio Bee met gelaserde producten.

Door lasermachines ontstaan nieuwe bedrijven

Een BRM Pro snijdt een bordje uit met de tekst

Lasermachines zijn een aanwinst voor heel verschillende bedrijven. Ze zorgen voor een efficiëntieslag in bestaande organisaties. Ook ontstaan er door de aanschaf van een lasermachine compleet nieuwe bedrijven. Er zijn onvoorstelbaar veel toepassingsmogelijkheden waardoor de investering bijzonder snel wordt terugverdiend.

Wat kan een lasermachine voor jou betekenen? Kom een demonstratie bijwonen, dan zie je met eigen ogen wat er mogelijk is. Neem contact met ons op voor meer informatie over het gemak van een lasersnijder binnen de graveer- en lasersnijsector. We helpen je graag verder!

Brochure downloadenDemonstratie aanvragen

Download jouw gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp