fbpx

Acryl lasersnijden

Voor het bewerken van acryl is een BRM lasermachine een uitstekende keuze. Acryl is een materiaal dat veel gebruikt wordt in de reclame-industrie.

Vele mogelijkheden met acrylaat snijden

Acryl wordt in de reclame-industrie met name gebruikt voor het maken van allerlei verschillende reclame-uitingen. Ook is acryl een veelgebruikte grondstof voor:

  • aquariums,
  • verkeersborden,
  • kastdeuren.

Met een BRM lasermachine is het mogelijk om acryl op een haarscherpe manier uit te snijden en te graveren. Hoe ingewikkeld je ontwerp ook is, met een BRM laser realiseer je het in een handomdraai.

De vervanger van glas

Acryl is een veelgebruikte vervanger voor glas, maar het heeft ten opzichte van glas een aantal grote voordelen. Acryl is dertig keer sterker dan glas, is een stuk makkelijker te snijden en te graveren dan glas, dat snel kan breken tijdens bewerking. Tegelijkertijd is acryl net zo doorzichtig als glas. Op basis van deze voordelen wordt steeds vaker voor acryl gekozen. Bij de traditionele manier van bewerken kunnen krassen in het acryl ontstaan. Met een BRM machine behoort dit tot het verleden. De laser bewerkt het materiaal compleet zonder krassen. Dit zorgt ervoor dat je de meest gedetailleerde ontwerpen in acryl kunt laten graveren of uitsnijden zonder dat het ontwerp onduidelijk wordt. Een ander prettige eigenschap van acrylglas is dat het bij breken niet zo versplintert als normaal glas. Om die reden wordt plexiglas op vandalismegevoelige plaatsen vaak als alternatief voor glas toegepast.

Lasersnijmachine voor het lasersnijden van Acryl

De beste lasermachine om acryl mee te bewerken is de BRM CO2-laser. Deze machine beschikt over de juiste golflengte en vermogen en is daardoor de meest geschikte keuze voor zowel het snijden als graveren van acryl. Met de BRM CO2-laser is het mogelijk om alle denkbare vormen en patronen te graveren in acryl. Daarnaast zorgt het snijden met een lasermachine ervoor dat de kwaliteit van de snijrand voor lange tijd hetzelfde blijft. Bij ouderwetse processen worden messen gebruikt die bot worden, waardoor de kwaliteit en de nauwkeurigheid afnemen. Op dit vlak is het gebruik van een BRM lasermachine dus een groot voordeel ten opzichte van het oude proces. Geen ontwerp te complex voor de CO2-laser!

Heb je altijd al die ene tekst of afbeelding op een stuk plexiglas willen zetten? Dan is het gebruik van een CO2-lasermachine van BRM Lasers een uitstekende optie. De CNC aansturing met servomotoren maakt een erg hoge positienauwkeurigheid mogelijk.

Met dezelfde machine kan je dit materiaal eerst in de juiste vorm en dikte snijden. Het resultaat hiervan is een bord van plexiglas met mooie gladde randen waarbij geen nabewerking nodig is.

De kleur van de gravure in het acryl is wit. Voor mooie contrasten en effecten kan je gekleurd plexiglas als ondergrond gebruiken. Transparant acryl kan je combineren met LED verlichting om speciale effecten te creëren. Hierdoor valt je reclamebord ook in het donker nog beter op. Voor acryl lasersnijden is geen voor- of nabehandeling van het materiaal nodig.

Gegraveerde award van acrylaat.

Welke laser snijmachine is het beste voor jou?

Voordat je een laser snijmachine koopt, moet je eerst weten welke specificaties je nodig hebt. Afhankelijk van de materialen welke je wilt snijden en het benodigde werkgebied heb je de keuze uit een aantal verschillende modellen.
Weet je het niet precies, kom dan langs voor een vrijblijvende demonstratie. Tijdens deze demonstratie helpen wij jou met het kiezen van de juiste laser snijmachine. Zo voorkom je dat je te veel betaalt en heb je de beste machine voor je projecten.

 

Ben je benieuwd welke lasermachine het beste bij je past?

Neem contact met ons op.

Snijden en graveren met lasermachines

Een lasermachine helpt je snel en moeiteloos vele materialen snijden of graveren. Onze machines zijn hybride, je krijgt een laser snijmachine en een laser graveermachine in één. Of je nou metaal gaat graveren of leer gaat snijden, met een BRM lasermachine wordt jouw klus een fluitje van een cent. In ons assortiment vind je lasermachines in diverse modellen. Ze verschillen onder andere qua vermogen, afmetingen en prijs. De populairste machine is de Pro 1300, deze wordt ingezet door klanten in verschillende branches en staat onder andere op scholen en bij architecten. Mocht je op zoek zijn naar een machine met een groter werkgebied dan is de Pro 1600 het perfecte model. Alle machines bieden wij aan inclusief montage en instructie. Zo kun je er meteen mee aan de slag.

Wil je meer weten over het bewerken van acryl met een BRM lasermachine? Neem dan gerust contact met ons op. Team BRM staat voor je klaar!

Download jouw gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp