fbpx

Specifiek voor het snijden van acrylaat schafte Haitsma Engraving een BRM 90130 lasermachine aan. Zij zijn een uniek bedrijf, met 40 jaar ervaring, dat gespecialiseerd is in graveringen.

Sinds 1996 lasermachine bij Haitsma Engraving

In 1978 startte Haitsma Engraving. Toen met een pantograaf en inmiddels werken ze met een goed uitgerust machinepark van computers om mee te graveren, freesmachines en vastestof- en CO2-lasermachines. De eerste Nd:YAG-laser werd er vanaf 1996 gebruikt en hun eerste CO2-laser schaften ze aan in 1999. Niet alleen vlak werk graveert Haitsma Engraving, ook zijn ze een van de weinige organisaties die roterend frezen. Dat doen ze bijvoorbeeld bij scheepsbellen. Eerst frezen en daarna inlakken. Ook grafvazen van staal, hout, marmer en verschillende overige materialen worden op die manier van een gravering voorzien. Cremeren wordt steeds meer gedaan, dus daardoor groeit de vraag naar urnen.

Waarom de BRM Original 90130?

Vanwege de prijs koos eigenaar Tjalling Haitsma voor de BRM 90130. De grootte en het vermogen – zij hebben een machine van 150W – waren voor hen het belangrijkst. En ten opzichte van de concurrentie was BRM de beste. ‘Natuurlijk zijn er andere merken, maar daar staan ook compleet andere prijzen tegenover’, geeft hij aan. Omdat de prijs aantrekkelijk is, kan hij de machine heel snel inzetten om een bepaald materiaal te snijden. Ze zijn erg content met hun machine en vinden de BRM 90130 echt een fijn toestel.

Populair icoon.
Meest populair
Zij aanzicht van een BRM Pro 1300.
Enkele beschikbaar

Pro 1300

  • Werkgebied 1300 x 900 x 200 mm
  • Laservermogen 100 of 150 W
  • Hoogste veiligheidsniveau: laserklasse 1

Het apparaat werkt accuraat genoeg voor het werk dat noodzakelijk is. Haitsma snijdt er eigenlijk alleen acrylaat mee. Onder andere voor opbaardeksels van grafkisten. Daarvan is de ruimste afmeting 125 cm, groter komt daarbij niet voor. Dus kozen ze voor een maatvoering die daarbij in de buurt komt. Een stuk groter kon hij ook niet kwijt want voor dit formaat moesten de sponningen al uit de deur. Ook tafeltjes, steunen voor kisten, plaquettes voor op graven en vlindertjes voor kleine kinderen worden gesneden met de BRM 90130. Omdat ze een voorraad aanleggen, wordt de machine niet iedere dag gebruikt. Ze plannen een bepaalde dag en dan staat de machine de hele dag aan.

Uit hout gesneden vlinder gegraveerd met de lasermachine
“De lasermachine werkt heel accuraat en dat is ideaal voor ons.”

Specifieke machines voor iedere taak

Ook houten schijven voor op natuurbegraafplaatsen worden met een CO2-laser gedaan bij Haitsma. Daar gebruiken ze wel een andere machine voor. Door hout te snijden, wordt de machine sneller vies en op den duur gaat snijden dan wat minder. Voor het graveren van wijnglazen of fotomuntjes voor juweliers, gebruiken ze ook aparte machines.

Naar VROTECH voor een demo

De demonstratie vond plaats bij VROTECH in Tholen en daarna was de aanschaf snel geregeld. Haitsma vroeg natuurlijk ook anderen die al zo’n machine hadden naar hun ervaringen. Door wat hij van hen hoorde had hij er alle vertrouwen in om VROTECH te bezoeken. Hij had zichzelf op voorhand dus goed geïnformeerd. Het bezoek aan de showroom in Tholen bevestigde zijn gevoel. De demonstratie was uitstekend en daarna wist hij dat hij met hen in zee zou gaan.

Download jouw gratis brochure
Go
Chat via WhatsApp