fbpx

De Nieuwe Kaartenmakers zijn twee jonge ondernemers die heel creatieve kaarten maken. De kaarten kunnen als decoratie opgehangen worden aan de muur. Door gebruik te maken van verschillende lagen hout en verschillende kleuren zijn de kaarten een lust voor het oog.

“Waar we de focus op willen leggen zijn de dieptes en de hoogtes in de wereld. Want mensen hebben geen flauw idee hoe mooi het onder water is.” De kaarten zijn exclusief want van elk type kaart worden er maar een paar gemaakt. Deze zijn vervolgens te koop in de webshop van De Nieuwe Kaartenmakers.

De werkwijze

Alle kaarten worden op de computer met de hand getekend en alle houten platen worden met de hand geschilderd. “Uiteindelijk moeten we het uitsnijden. En dat is met een zaag gewoon niet te doen. Want dat krijg je niet zo precies. Dus elk laagje wordt met de laser uitgesneden.” Na het uitsnijden worden alle houten stukjes handmatig op de kaart vastgelijmd.

“Zonder laser zou ons bedrijf niet bestaan. Met de figuurzaag dit uitzagen, dan ben ik een dag bezig per laag! En met de laser een uur ongeveer.”

Toegevoegde waarde

Voor De Nieuwe Kaartenmakers is de lasermachine essentieel in het maakproces van de kaarten. De hoge precisie van de machine zorgt ervoor dat de kaarten exact zo uit de machine komen als ze op de computer getekend zijn. Daarnaast gaat het ook nog eens heel snel. “Zonder laser zou ons bedrijf niet bestaan. Met de figuurzaag dit uitzagen, dan ben ik een dag bezig per laag! En met de laser een uur ongeveer.” De Nieuwe Kaartenmakers hebben daarom geen moment spijt gehad van de aanschaf van hun BRM Lasermachine. “Het kan niet beter dan dit. Ik denk dat de laser het beste apparaat is om dit te doen.”

Download jouw gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp