fbpx

Het bedrijf Ballen Enzo ontwerpt en maakt spellen, attracties en binnenspeeltuinen voor kinderen. Voor bijna alle producten die zij creëren maken zij gebruik van de techniek van een BRM-lasermachine. Ze hebben er zelfs twee en die machines hebben allebei een eigen naam gekregen.

“Wij zijn er echt helemaal aan verslaafd.”

De spellen en attracties die Ballen Enzo maakt, worden allemaal in eigen huis verzonnen, ontworpen en geproduceerd. Een van de interactieve spellen die zij maken is een heuse ‘ballendouche’. Kinderen kunnen de ballen in een gat stoppen waardoor ze opgezogen worden en via slangen terechtkomen in een vat. Als de kinderen op de knop drukken, opent het luik en vallen alle ballen uit het vat naar beneden. Een uniek product dat al in veel binnenspeeltuinen te vinden is. Alle onderdelen voor deze ballendouche zijn gemaakt met behulp van de lasermachines van BRM.

We spraken met Wim Wijting, een van de directieleden en initiatiefnemer van Ballen Enzo. Hij vertelt ons dat de lasermachines de spil zijn van het bedrijf. “Wij zijn er echt helemaal aan verslaafd. Wij kijken bij het uitkiezen van de materialen meteen of het bewerkt kan worden met de laser.” De meest gebruikte materialen zijn daarom ook hout en acrylaat.

Wim Wijting en Martijn Potters, eigenaren van Ballen Enzo

Suuz & Bertha

De lasermachines van BRM zijn zo belangrijk binnen het bedrijf dat ze een eigen naam hebben gekregen. De “senior lasersnijder” BRM Original 90130 heet Suuz en de nieuwere BRM 100160 heet Bertha. Ze zijn zelfs te vinden op de ‘Over ons’-pagina op de website van Ballen Enzo.

Wim geeft aan dat het heel fijn is dat de gesneden producten maatvast zijn en dat ze dankzij de machine heel snel kunnen produceren. Ook noemt hij twee voordelen van een lasermachine ten opzichte van een CNC-frees. “Een frees heeft hele andere eigenschappen dan een lasersnijder. De lasersnijder is veel preciezer en kan haakse bochten maken.” Dus de keuze voor een lasermachine was snel gemaakt. “Sommige producten van ons zijn gewoon niet te maken zonder lasermachine. Want als je alles met de hand zou moeten doen, is het gewoon niet te betalen”, vertelt Wim.

Groot werkgebied icoon.
Grootste gesloten machine
Zij aanzicht van een BRM Pro 1600 lasermachine.
Enkele beschikbaar

Pro 1600

  • Werkgebied 1600 x 1000 x 200 mm
  • Laservermogen 100 of 150 W
  • Hoogste veiligheidsniveau: laserklasse 1
“BRM is van essentieel belang voor de groei van dit bedrijf.”

Het advies en de service van BRM

Toen Wim online op zoek ging naar een lasermachine kwam hij al snel bij BRM terecht. Zij hebben er toen voor gekozen om eerst een inruilmachine te kopen. “En die beviel zo ontzettend goed dat we meteen overtuigd waren dat BRM de juiste keuze is voor ons. Ook de manier waarop BRM met service omgaat en het adviestraject voor de aanschaf van een machine is gewoon top”.

Kijkend naar de toekomst sluit Wim niet uit dat er nog een derde machine bij zal komen. “BRM is van essentieel belang voor de groei van dit bedrijf, nu en ik denk ook wel in de toekomst. Zij groeien gewoon met ons mee!”

Download jouw gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp