fbpx

 

De 6 voordelen van lasersnijden ten opzichte van CNC frezen

Een andere techniek die veel wordt vergeleken met lasersnijden is frezen. Er zijn 6 redenen om te kiezen voor een lasersnijmachine, in plaats van een CNC-frees. Daarnaast kun je met een laser snij machine meer materialen bewerken zoals textiel en leer. Daardoor heb je met een laser snijmachine meer mogelijkheden. Een CNC frees heeft onderdelen die regelmatig vervangen moeten worden. Een lasercutter heeft dit niet en is daarom een stuk duurzamer omdat hij langer meegaat. Een laser cutter kopen heeft zo zijn voordelen.

Icoon restmateriaal

Minder restmateriaal

Bij het snijden van acrylaat ontstaat er bij het laseren een gladde snijlijn. Er is dus geen nabewerking nodig zoals bij het frezen wel het geval is.

Icoon accuraatheid

Meer details en kleinere producten

Er is geen contact met het product en er is dus geen sprake van wrijving. Hierdoor is het mogelijk om hele kleine onderdelen te laseren. Daarnaast is de laser cutting machine tot op de tiende millimeter nauwkeurig.

Icoon geen nabewerking nodig

Geen nabewerking nodig

Bij het snijden van acrylaat ontstaat er bij het laseren een gladde snijlijn. Er is dus geen nabewerking nodig zoals bij het frezen wel het geval is.

Snelheid icoon

Sneller

Het uitsnijden van producten met een laser cutter gaat in de meeste gevallen een stuk sneller.

Is een lasersnijmachine kopen iets voor mij?

De mogelijkheden van het gebruik van een lasersnijmachine zijn vrijwel onbeperkt. De machines worden bijvoorbeeld gebruikt in de mode-industrie, reclame-industrie en de scheepsbouw. Heel veel bedrijven weten dus nog niet of een machine interessant voor hun zou kunnen zijn. Bekijk de ervaringen van onze klanten.

Het hoofdkantoor van BRM Lasers in Winterswijk.

Vraag nu je gratis brochure aan.

Je krijgt het complete overzicht van alle laser snijmachines direct in je mailbox.

Voor wie is een laser cutter?

BRM Lasers heeft klanten die dagelijks gebruik maken van een lasercutter in allerlei verschillende branches. In het onderwijs wordt de laser cutter bijvoorbeeld ingezet om het ruimtelijk inzicht van studenten te verbeteren. Klanten in de interieurbouw gebruiken de lasercutter om logo’s uit verschillende materialen te snijden. Kortom, een lasersnijmachine kopen biedt aan een breeds scala aan branches toegevoegde waarde.

 • Icoon relatiegeschenken Graveer- en lasersnijbranche
 • Icoon print & sign branche Print en Sign
 • Icoon interieurbouw Interieurbouw en meubelmakers
 • Icoon onderwijs Onderwijs en FabLabs
 • Icoon architecten Maquettebouw en modelbouw
Zonder mijn laser snijmachine zou Studio Bee niet bestaan. BRM is een veilige keus, en qua prijs zijn ze ook vrij scherp. Wat dus ideaal is voor een startend bedrijf.

Ook wordt de machine veel gebruikt in de modelbouw en maquettebouw om schaalmodellen uit te snijden. Andere bedrijven gebruiken de lasersnijmachine om prototypes te maken van bijvoorbeeld drones. De mogelijkheden van een laser cutter zijn eindeloos, de machines komen van pas in allerlei verschillende branches en worden gebruikt voor vele toepassingen.

Demonstratie van de BRM lasermachine

Meld je aan voor een demo in onze bus!

Een laser snijmachine is een aanwinst voor elk bedrijf. Ben je benieuwd naar wat een laser kan betekenen voor jou?

We komen heel graag langs om je de talloze mogelijkheden te laten zien. Maak een afspraak en onze specialist komt naar je toe!

Demonstratie aanvragen

Hoe werkt een CO2 laser snijmachine?

Een laser snij machine van BRM bevat een glazen buis met daarin een mengsel van verschillende gassen. Doordat er een bepaald voltage door de buis wordt geschoten ontstaat er een laserstraal. Deze straal wordt met behulp van spiegels naar de laserkop gestuurd en gefocust door een lens. Zo ontstaat de kracht om gedetailleerd en efficiënt verschillende materialen te kunnen snijden.

De laser snijder werkt met CNC technologie. Hierdoor kun je een bestand via de computer naar de lasersnijmachine sturen. De machine wordt aangestuurd software die een vector-tekening om kan zetten en naar de machine stuurt. Doordat de laserkop verplaatst kan worden over verschillende assen kan hij elk ontwerp uitsnijden. Tot op de tiende millimeter nauwkeurig.

De weg die de laserstraal aflegt in de machine.

De mogelijkheden van een laser cutter

Alle machines van BRM zijn geschikt voor het lasersnijden van veel materialen. Daardoor is een laser cutter een goede oplossing voor bedrijven in verschillende industrieën. Een laser snij machine van BRM kan o.a. de volgende materialen snijden:

 • acryl
 • hout
 • plexiglas
 • hardboard
 • rubber
 • schuim

Bekijk alle mogelijke toepassingen en materialen

Dankzij de veelzijdigheid van een lasersnijmachine is hij in te zetten voor het maken van allerlei producten zoals: relatiegeschenken, belettering, kunstwerken, souvenirs, maquettes, prototypes, menukaarten, woonaccessoires, onderdelen voor modelbouw en nog veel meer.

Waarom BRM?

BRM Lasers is een ervaren leverancier met hoogwaardige lasercutters. Al meer dan 10 jaar leveren we in heel Europa aan talloze tevreden klanten.

Icoon kwaliteit

Topkwaliteit

Een betrouwbare machine, door onze doorlopende kwaliteitsborging op alle onderdelen.

De allerbeste service en support

De allerbeste service en support

We staan klaar om al je vragen te beantwoorden, wanneer en op welke manier je dat wilt.

icoon 2 jaar garantie

2 jaar garantie

We bieden 2 jaar garantie op al onze nieuwe laser cutters.

Installatie én uitleg bij levering

Installatie én uitleg bij levering

Fanatiekelingen die blijven totdat je precies weet hoe alles werkt.

Sinds 2010 investeren we in de ontwikkeling van prachtige laser snijmachines. Hierbij staan kwaliteit, gebruiksgemak, duurzaamheid én een goede prijs voorop.

Een lasersnijmachine kopen

Wanneer je een lasercutter van BRM koopt, ben je direct klaar om te beginnen met productie. Onze monteurs komen bij je langs, installeren de snijmachine en leggen alles uit voordat ze vetrekken. Een BRM lasersnijder komt met de volgende accessoires:

 • In hoogte verstelbare honingraat en lamellentafel
 • 63.5 en 101.6 mm lenzen
 • Afzuigssysteem
 • Luchtcompressor
 • Industriële waterkoeler
 • Rotatiesysteem
 • Professionele software

Er zijn ook nog een aantal optionele zaken die je bij de lasersnijder kunt aanschaffen. Bijvoorbeeld een extra sterke BRM Extractor voor afzuiging in gesloten ruimtes, of een speciale CerMark spray die gravures beter tot hun recht laat komen.

Verzending en installatie

De kosten voor de zending en installatie worden apart verrekend. Deze zijn afhankelijk van je locatie, maar ook van de plaatsing van de lasersnijder. Moet deze worden aangesloten op een productielijn, of moet deze los geïnstalleerd worden? We ontzorgen je volledig en hebben ervaring met al deze scenario’s. Een laser cutter kopen is zo een eenvoudig proces.

Onze tarieven zijn scherp, want we willen onze lasersnijmachines graag toegankelijk maken voor zoveel mogelijk bedrijven en organisaties. Meer weten of een vrijblijvende demonstratie plannen?

Download jouw gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp