fbpx

Hardboard lasersnijden

Het ideale materiaal voor de thuisklusser, dat tegelijkertijd allerlei toepassingen biedt voor industrieel gebruik. Van bedbodem tot ophangsysteem voor gereedschap. Met de BRM Lasermachine is hardboard lasersnijden erg simpel. Daarnaast kun je hardboard ook lasergraveren en lasermarkeren.

Voordelen hardboard lasersnijden

Houtbewerkers gebruiken steeds vaker CO2 lasermachines voor zowel het snijden als graveren van het materiaal. Het snijden of graveren van hardboard is eenvoudig omdat er gebruik gemaakt wordt van een contactloos bewerkingsproces. Dat geeft een aantal grote voordelen:

  • Er vindt geen verspaning plaats. Dat wil zeggen dat er geen afval ontstaat bij het bewerken van hardboard door middel van een BRM Lasermachine
  • Het patroon kan extreem fijnmazig zijn. Een BRM laser kan extreem nauwkeurige patronen uitsnijden
  • De hardboardplaten hoeven niet ingespannen of vastgezet te worden
  • Er ontstaan minder breuken en snijfouten
  • De snijkanten zijn splintervrij, waardoor nabewerking niet nodig is

Hardboard toepassingen

Met deze voordelen is het mogelijk om hardboard voor veel verschillende toepassingen te gebruiken. Van het isoleren van een kamer tot het aanleggen van een ondervloer. Hardboard wordt vooral toegepast voor:

  • Vloerbedekking
  • Wandafdichting
  • Verpakkingen
  • Afdekking
  • Bescherming
Cocktailmenu hardboard gemaakt met lasermachine

Hardboard lasersnijden als uitkomst

Hardboard is een houtsoort die bestaat uit diverse lagen op elkaar geperste houtvezels. Het materiaal is aan beide kanten glad. Hierdoor is hardboard niet eenvoudig te verzagen en biedt een BRM Lasermachine uitkomst. Daarnaast kunnen bij het verzagen van hardboard veel stof- en vezelresten vrijkomen. Bij het lasersnijden van hardboard is dit niet het geval.
Bij de traditionele manier van verzagen en graveren slijt het gebruikte gereedschap ook na verloop van tijd. Bij het snijden of graveren door middel van een lasermachine is dit niet het geval. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de snijranden en graveringen constant blijven.

Welke laser snijmachine is het beste voor jou?

Voordat je een laser snijmachine koopt, moet je eerst weten welke specificaties je nodig hebt. Afhankelijk van de materialen welke je wilt snijden en het benodigde werkgebied heb je de keuze uit een aantal verschillende modellen.
Weet je het niet precies, kom dan langs voor een vrijblijvende demonstratie. Tijdens deze demonstratie helpen wij jou met het kiezen van de juiste laser snijmachine. Zo voorkom je dat je te veel betaalt en heb je de beste machine voor je projecten.

 

Ben je benieuwd welke lasermachine het beste bij je past?

Neem contact met ons op.

Snijden en graveren met lasermachines

Een lasermachine helpt je snel en moeiteloos vele materialen snijden of graveren. Onze machines zijn hybride, je krijgt een laser snijmachine en een laser graveermachine in één. Of je nou metaal gaat graveren of leer gaat snijden, met een BRM lasermachine wordt jouw klus een fluitje van een cent. In ons assortiment vind je lasermachines in diverse modellen. Ze verschillen onder andere qua vermogen, afmetingen en prijs. De populairste machine is de Pro 1300, deze wordt ingezet door klanten in verschillende branches en staat onder andere op scholen en bij architecten. Mocht je op zoek zijn naar een machine met een groter werkgebied dan is de Pro 1600 het perfecte model. Alle machines bieden wij aan inclusief montage en instructie. Zo kun je er meteen mee aan de slag.
 
Wil je meer weten over het bewerken van hardboard met een BRM Lasermachine? Neem dan gerust contact met ons op! Team BRM staat voor je klaar!

Download jouw gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp