fbpx

Wanneer de Machine Protected error op het display van de machine verschijnt, kun je de assen niet bewegen en kun je ook niet verder werken met de machine. De error dient eerst opgelost te worden voordat je verder kunt.

Machine protected work paused

Hoe ontstaat de Machine Protected error?

De Machine Protected error ontstaat doordat een van de deursensoren geen verbinding heeft. Op het moment dat er geen verbinding is, zouden er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan wanneer je wel verder zou kunnen werken. Er bestaat klemgevaar, meetrekgevaar en stralingsgevaar. Om dit te voorkomen worden de assen en de laserstraal uitgeschakeld wanneer een sensor geen verbinding meer heeft.

Ook ontstaat de Machine Protected error als de noodstop ingedrukt is. Wanneer je dan een programma wilt starten of de assen wil bewegen zal de Machine Protected error aangegeven worden.

Hoe los ik de Machine Protected error op?

Wanneer de Machine Protected error ontstaat gaat ook een blauw lampje in de Reset-knop aan. Aan de hand van dit blauwe licht kun je vaststellen welke sensor geen verbinding maakt.

Het licht is een bepaalde tijd aan en zal dan snel even uit gaan om vervolgens weer een bepaalde tijd aan te gaan. Wanneer de noodstop is ingedrukt blijft het licht continu aan staan.

Wanneer het licht 1 seconde aan staat dan zit het probleem bij de hoofdklep. Deze sensor maakt dan geen verbinding.

Wanneer het licht 3 seconden aan staat dat zit het probleem bij de laserbron deur en/of bij de linker bovenklep. Een van deze sensoren maakt dan geen verbinding.

Wanneer het licht 6 seconden aan staat dan zit het probleem bij de voorklep en/of bij de rechter bovenklep. Een van deze sensoren maakt dan geen verbinding.

Knoppen

Wanneer je weet welke sensor de storing aan geeft, kun je kijken of de deur / klep open is. Is de deur / klep open dan kun je deze sluiten. Het licht moet nu uit gaan en je kunt op [Esc] drukken. Vervolgens kun je weer verder.

Indien de noodstop ingeschakeld is en je schakelt deze uit, zul je ook eerst op de Reset-knop moeten drukken. De machine zal zich resetten en het blauwe licht gaat uit. Je kunt de machine nu weer gebruiken.

Zitten alle deuren dicht maar heb je toch de melding? Kijk dan, aan de hand van het blauwe licht, welke sensor het zou kunnen zijn en open deze deur / klep. Na het openen kun je de deur / klep weer sluiten. Dit kan de storing verhelpen.

Ik heb alle stappen doorlopen maar de Machine Protected melding gaat niet weg

Controleer of je op het display op [Esc] hebt gedrukt. Wanneer je de melding weg hebt geklikt en je wilt iets gaan doen, bijvoorbeeld starten, en de melding komt terug kan er iets anders met de sensor aan de hand zijn.

Hier zal een monteur voor langs moeten komen die alles door kan meten en eventueel kan vervangen.

Je kunt hiervoor een ticket indienen.

Download jouw gratis brochure
Go
Chat via WhatsApp