fbpx

Textielbewerking met een lasermachine

Als specialist binnen de textielbranche heb je met veel verschillende stoffen te maken wanneer je je bezig houdt met textielbewerking. Stoffen lopen uiteen qua kleur, maar belangrijker nog, vooral qua specificaties is er enorm veel variatie! De ene stof is bijvoorbeeld waterafstotend en de ander juist brandvertragend. En omdat binnen de textielbranche grote oplages verwerkt worden, is een hoog bewerkingssnelheid vanzelfsprekend wenselijk. Daar heb je dan passend gereedschap bij nodig!

Bij veel textielverwerkers wordt textielbewerking gedaan door snijmachines. Of door middel van het klassieke handwerk als knippen of snijden. De afwerking is daardoor lang niet altijd exact op het niveau dat jij je klanten wilt bieden. Daarnaast kost handwerk je meer tijd dan je zou willen. Een BRM lasermachine is het gereedschap dat de mogelijkheden voor je productieproces vergroot, verbetert en versnelt. Dat komt niet alleen door de hoge snelheid die een lasermachine levert, maar ook door de perfecte afwerking die de laser aan je materiaal meegeeft. Klinkt het al als een win-winsituatie? Want dat is het.

Is jouw productieproces toe aan meer snelheid, betere kwaliteit en meer mogelijkheden? Dan is een BRM laser absoluut de juiste tool. Een sterk stuk techniek waarin we al onze ervaring van de afgelopen jaren hebben gecombineerd tot het slimme gereedschap dat het nu is.

Vraag nu je gratis brochure aan.

Textiel bewerken met een lasermachine, ontdek de mogelijkheden.
Een t-shirt met lasergesneden delen.

Hoog afwerkingsniveau van je product

Een veel voorkomende ergernis bij het bewerken van textiel door middel van handwerk is de afwerking. Zeker bij snijden en knippen liggen rafelranden op de loer. Je stof nabewerken om dit te voorkomen is ook nog eens een tijdrovende klus. ‘Is daar geen makkelijkere oplossing voor?’ Zeker wel! Zoek niet langer, want een BRM lasermachine helpt je hierbij. Een lasermachine is namelijk een uniek apparaat. Dat komt om te beginnen door de laserstraal waarmee de lasermachine is uitgerust. Door de hitte van die straal versmelt het textiel of ander materiaal heel lichtjes. Hierdoor ontstaat een direct een nette afwerking: een keurig strakke snijrand zonder rafels. Nu horen we je denken; ‘Leuk, die versmelting van mijn materiaal… Ik heb dan zeker ook veel materiaalverlies?’

Ook van die zorg helpen we je af. Met een lasermachine heb je namelijk nauwelijks tot geen materiaalverlies. Dat komt door diezelfde laserstraal. Die is maar 0,1 mm breed. De lasermachine snijdt er enorm nauwkeurig mee en levert direct strakke snijcontouren. Bedenk eens hoeveel tijd je hiermee bespaart aan nabewerking… Wauw!

Demonstratie aanvragen

Een brede inzetbaarheid

De vele verschillende soorten materiaalsoorten die er zijn binnen de textielbranche zie je misschien als eerste grote struikelblok. Niets is minder waar. Want of je nu 100% katoen, vilt of een nog specialistischer materiaal als Kevlar wilt bewerken: een BRM laser is ‘je man’. Deze slimme machine maakt geen onderscheid tussen materiaal, zolang jij als bediener maar weet wat je in je machine legt. De eerste uitdaging heb je daar dus al mee getackeld. Maar hoe zit het dan met technisch textiel? Of textiel dat aan diverse normen moet voldoen om binnen bepaalde branches te kunnen gebruiken? De samenstelling van die technische textielsoorten, leiden meestal al terug naar vóór het weefproces. De gebruikte vezels en eventuele coatings maken jouw stof namelijk wel of juist niet waterdicht, brandvertragend etc. En die samenstelling verandert niet wanneer je een BRM laser gebruikt. Want die bewerkt alleen jouw definitieve lap stof. Kortom; technisch textiel bewerken met een BRM laser? Ja, graag!

Een stuk lasergesneden stof, in de vorm van een t-shirt.
Textiel bewerken met een lasermachine, ontdek de mogelijkheden. Brochure downloaden

Een BRM laser inzetten bij textielbewerking?

Buiten dat een BRM laser je voordeel biedt op het gebied van productiesnelheid, is dat niet het enige pluspunt. Verre van zelfs. Eerder las je al over de brede materiaalkeuze die je kunt inzetten als het om textiel gaat. Maar er zijn nog zoveel méér materialen die te laseren zijn. Denk bijvoorbeeld ook eens aan kunststof. Handig om bepaalde delen in textiel te verstevigen! Textiel, kunststof, hout, foam, schuim, rubber; noem het maar op! Het kan. ‘Heb ik dan veel snijverlies?’, vraag je je af. Nope! Jij kunt je snij-opdracht zelf zodanig plannen in de software dat er zo min mogelijk snijverlies optreedt. De precieze laserstraal van 0,1 mm zorgt er daarnaast voor dat de je de meest complexe vormen of patronen makkelijk snijdt of graveert. Dat alleen verbreedt het aantal mogelijkheden aanzienlijk.

Een lasermachine is een laagdrempelige manier van produceren. Gemakkelijke bediening, minder stappen in je proces, geen mesjes, geen extra gereedschap maar een échte ‘plug-and-play’ oplossing. Dat is fijn. Zeker wanneer er meerdere collega’s met de machine gaan werken.

Een lasermachine van BRM lasers kan jouw productieproces dus aanzienlijk veranderen. Het is dé manier om jouw kwaliteit te continueren en te waarborgen. Duizelt alle informatie je? Dan zetten we een aantal belangrijke voordelen nog even voor je op een rijtje:

  • Een BRM laser levert direct een hoog afwerkingsniveau van je product
  • Een BRM laser is een betaalbare, gebruiksvriendelijke en laagdrempelige manier van produceren
  • Met een BRM laser heb je een ontzettend grote vorm- en materiaalvrijheid
  • Een BRM laser levert een gigantische tijdswinst ten opzichte van handwerk
  • Van het eerste tot het laatste product; een lasermachine is betrouwbaar in kwaliteit!
  • Door de contactloze bewerking hoef je je textiel niet eerst vast te zetten. Je kunt direct aan de slag!

Alle lasermachines

Een lasergegraveerd en gesneden leren embleem.

Ervaar zelf het gemak van een lasermachine

Wil je zelf ervaren wat de voordelen van een lasermachine zijn? Logisch! Wij kunnen ze allemaal voor je opsommen, maar wat werkt nou beter dan er zelf eentje in actie zien? Je bent van harte welkom in onze showroom voor een demonstratie. Ben je benieuwd of we jouw specifieke materiaal kunnen bewerken? Neem het gerust mee, dan kijken we samen wat een BRM laser met jouw materiaal kan.

Brochure downloadenDemonstratie aanvragen

Download jouw gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp