fbpx

BRM Lasers is een vertrouwde naam geworden voor vele onderwijsinstellingen, zowel in Nederland als in België. En wanneer een machine van BRM Lasers goed bevalt, volgt vaak een tweede aankoop!

“We hadden behoefte aan meer capaciteit op het gebied van lasersnijden en lasergraveren”, vertelt Patrick Huysmans, technisch adviseur en lid van het directieteam van de Provinciale Technische School in Boom (PTS Boom). “Wanneer een lasersnijder goed presteert, is het bijna vanzelfsprekend om opnieuw naar een BRM laser te kijken, en dat hebben we gedaan.” In 2016 verwierf PTS Boom hun eerste machine, een BRM 90130. Dit bleek een succesvolle investering te zijn, want precies een jaar later werd besloten om een tweede BRM-lasermachine van hetzelfde model aan te schaffen. PTS Boom biedt een breed scala aan STEM-opleidingen, met de nadruk op technologie, exacte wetenschappen en wiskunde, waardoor studenten goed voorbereid worden op verdere studies of een carrière in de industrie. PTS Boom fungeert dan ook als een springplank naar de toekomst voor haar studenten.

Een weloverwogen keuze

De beslissing om zowel om de eerste als de tweede lasermachine aan te schaffen, werd zorgvuldig overwogen. “Omdat de aankoop van zo’n machine via een investeringsbudget verloopt, zijn er bepaalde regels waaraan we ons moeten houden. Zo zijn we verplicht om bijvoorbeeld vijf verschillende leveranciers te overwegen,” legt Patrick uit. “Vervolgens hanteren we een beoordelingssysteem voor al onze aankopen, waarbij we de leveranciers en hun aanbod beoordelen op criteria zoals prijs, technische specificaties en onze eigen schoolbehoeften. De BRM lasermachine kwam als beste uit deze beoordeling. We kozen voor dit model omdat het perfect aansloot bij de grootte van de werkstukken die onze studenten produceren.” PTS Boom heeft ook onderhandeld met andere mogelijke leveranciers, maar geen van hen kon hetzelfde niveau van kwaliteit, prijs en service bieden als BRM Lasers. De uitzonderlijke service van BRM Lasers heeft het vertrouwen van PTS Boom gewonnen.

Populair icoon.
Meest populair
Zij aanzicht van een BRM Pro 1300.
Enkele beschikbaar

Pro 1300

  • Werkgebied 1300 x 900 x 200 mm
  • Laservermogen 100 of 150 W
  • Hoogste veiligheidsniveau: laserklasse 1
"De service was doorslaggevend voor ons besluit... De grote behulpzaamheid en enthousiasme geeft ons vertrouwen. Ze willen met je meedenken en overal bij helpen."

Betrouwbare kwaliteit

Het feit dat PTS Boom na slechts een jaar al besloot om een tweede machine aan te schaffen, getuigt van de kwaliteit en ervaring die zij hebben met de BRM laser. “We zijn zeer tevreden over de machines. Ze zijn altijd gebruiksklaar en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding,” merkt Patrick op. “In de loop der tijd hebben we slechts één aanpassing gemaakt aan de machine, namelijk het vervangen van de deksel van geblindeerd glas naar helder glas, zodat we beter konden zien wat de machine aan het doen is. Verder voldoen de machines volledig aan onze verwachtingen. We hebben nog nooit noemenswaardige problemen gehad, wat uiteindelijk het belangrijkste is bij de aanschaf van een lasersnijder.”

Opdrachten en materialen

Bij PTS Boom wordt het lasersnijden en lasergraveren uitgevoerd op verschillende soorten materialen, waaronder Graflux-plaat, acrylaat/plexiglas, hout en karton. “Het materiaal dat we gebruiken is afhankelijk van de opdracht”, legt Patrick uit. “Studenten krijgen een probleemstelling en gaan vervolgens aan de slag met het ontwerp in een 3D-tekenprogramma. Samen bepalen we welk materiaal het meest geschikt is voor het ontwerp. Dit zorgt voor een gevarieerde leerervaring, waarbij studenten vrij zijn in vorm en grootte binnen de gestelde kaders.”

Download jouw gratis brochure
Go
Chat via WhatsApp