fbpx

Decoratie personaliseren

Interieur accessoires zijn er te kust en te keur. Voor iedere stijl zijn ze anders. Ook zijn ze trendgevoelig en ze veranderen dus continu. Wat niet verandert, maar juist steeds belangrijker wordt, is de wens om te kunnen personaliseren. Mensen willen een bepaalde sfeer meegeven aan hun leefruimte. Van woonkamer tot slaapkamer en van badkamer tot terras alles naar eigen smaak inrichten en aankleden. Jij als maker van decoraties en woonaccessoires helpt ze daarmee. Je volgt de trends, houdt in de gaten wat de markt wil en zorgt dat jouw collectie daarop aansluit. Met jouw assortiment kunnen jouw klanten hun identiteit laten weerspiegelen in hun interieur. Precies wat ze willen!

De oplossing voor makers van woonaccessoires en -decoraties: een lasermachine. Met creativiteit speel je in op de klantvraag. Dat kan door de enorme vrijheid in het te bewerken materiaal in combinatie met snelheid en een perfecte afwerking.

Letters gesneden met de lasermachine

Vraag nu je gratis brochure aan.

Decoreren met een lasermachine, ontdek de mogelijkheden.

Een lasersnijder is een slim gereedschap

Hoe help je je klanten bij het realiseren van hun woonwensen? Welke materialen gebruik je? En welke gereedschappen? Je bruist van de ideeën maar hoe breng je ze tot leven? Doe je nog veel met de hand? Of ben je toe aan een volgende stap? Kies voor een slimme tool en ga jouw woonaccessoires lasersnijden. Je kunt enorm veel verschillende materialen bewerken en of je nu voor platte items of voor driedimensionale ontwerpen gaat, met een lasermachine lukt het.

Skylines zijn een goed voorbeeld van platte items die perfect gemaakt kunnen worden met een lasermachine. Heel gemakkelijk te snijden uit hout of acrylaat. Maar ook met een minder voor de hand liggend materiaal als schuim bereik je een prachtig resultaat. Andere blikvangers en sfeerbrengers in interieurs zijn lampen. Daarvan snijd je de onderdelen uit zodat het een bouwpakket wordt dat je klant zelf in elkaar kan zetten. Door de ontwerp- en materiaalvrijheid die een lasermachine je biedt, maak je al je producten perfect passend voor iedere klant en bij ieder interieur.

Een lasergesneden skyline van de plaats Goes.

Hoe werkt het?

Gebruiksgemak staat voorop. En ook zonder technische achtergrond kun je prima uit de voeten met een BRM-laser. Na een compacte instructie kun je aan de slag. Alles begint met jouw idee dat je in grafische software uitwerkt tot een bestand. Dat stuur je via een computer naar je lasermachine. Daar kies je het juiste bestand en pas je de instellingen aan. Leg je materiaal in de machine, sluit de klep en het laseren kan beginnen. De lasermachine beschikt over een sterk staaltje techniek waarmee je nauwkeurig en veilig werkt. Het is een veelzijdig, gebruiksvriendelijk apparaat waarmee jij het uiterste uit je ideeën haalt.

De mogelijkheden voor decoratiemakers en makers van woonaccessoires zijn eindeloos want er zijn nog veel meer voordelen dan alleen de creatieve vrijheid. Denk ook eens aan het volgende:

  • Een lasermachine is een tool die zowel snijdt als graveert
  • De lasermachine is tot 0,1 mm nauwkeurig
  • Uitsneden zijn direct perfect afgewerkt. Vlampolijsten of schuren is niet nodig
  • Je kunt ontwerpen uit alle tekenprogramma’s gebruiken (AutoCad, SketchUp, Revit, etc.)
  • Unieke stuks maken of juist grote oplages produceren? Dan kan allebei!
  • Je kunt direct aan de slag door de plug- and play methode
  • Uitbesteden is verleden tijd: ontwerpen en produceren doe je in house
Kaart van Haarlem gegrafeerd op hardboard met de lasermachine

Decoraties en accessoires van topkwaliteit

De volgende organisaties benutten de pluspunten van een lasermachine optimaal. Ieder op een eigen manier. Ontdek hoe zij hun lasersnijder gebruiken en doe je voordeel met hun ervaring.

De Nieuwe Kaartenmakers

De kaarten van De Nieuwe Kaartenmakers focussen op de dieptes en hoogtes in de wereld. Door de verschillende lagen en kleuren zijn deze kaarten echte eyecatchers op het gebied van wanddecoratie. Het tekenen gebeurt op de computer en de houten platen worden met de hand geschilderd. Daarna wordt alles uitgesneden en uiteindelijk worden alle houten onderdelen op de kaart gelijmd.

Oprichter Bram Bast heeft een grafische achtergrond en kan zijn creativiteit compleet kwijt in het maken van wat zijn klanten willen. ‘Zonder laser zou ons bedrijf niet bestaan. Dit met een figuurzaag uitzagen, dan ben ik een dag bezig per laag! En met de laser ongeveer een uur.’ De lasermachine is niet meer weg te denken binnen dit ontwerp- en maakproces. ‘Het kan niet beter dan dit. Ik denk dat de laser het beste apparaat is om dit te doen.’

Lees het verhaal van De Nieuwe Kaartenmakers

Diepte landkaart gemaakt met lasermachine
Kaart van Winterswijk en Buenos Aires gegraveerd op hardboard met de lasermachine

Brandthout

Door een voorliefde voor reizen en ontdekken van grote wereldsteden is dit interieurmerk ontstaan. Ze begonnen dan ook met het laseren van stadsplattegronden op hout. Maar al snel ontdekten ze veel meer mogelijkheden en breidden ze hun diensten uit. Zoals het graveren van foto’s. En inmiddels leveren ze ook modulaire structuren voor wand, gevel en plafond. Alles compleet in eigen beheer: van ontwerp tot realisatie en uitvoering.

De lasermachine wordt dagelijks gebruikt. Mede-eigenaar EsperElin is enthousiast: ‘Die laser is alles! We kunnen naast de citymaps nog zoveel meer doen. Dat is ook zo gaaf, die veelzijdigheid. De lasermachine heeft echt geholpen bij de groei van ons bedrijf.’

Lees het verhaal van Brandthout

Creëer maatwerkoplossingen met een lasersnijder

Eigen ontwerpen uitvoeren of een compleet nieuw product op maat maken doe je in een handomdraai. Als je nog twijfelt over je product is een prototype met je laser zo gemaakt.

Personaliseren is kinderspel omdat je met dezelfde machine kunt snijden en graveren. Daarmee heb je een totaaltraject binnen handbereik waarmee je unieke stuks maar ook grotere volumes kunt produceren. Een lasermachine geeft je complete vrijheid om maatwerkoplossingen te creëren voor decoratie- en interieurtoepassingen.

Wat kan een lasermachine voor jou betekenen? Kom het ontdekken bij ons. Vraag een demo aan zodat je de machine met eigen ogen ziet of neem contact met ons op voor informatie over alle mogelijkheden binnen jouw vakgebied. Je bent van harte welkom!

 
Brochure downloadenDemonstratie aanvragen

Een BRM Pro snijdt een bordje uit met de tekst
Download jouw gratis brochure
Ga
Chat via WhatsApp