fbpx

Pins and More is gespecialiseerd in het maken van custom-made pins, badges, sleutelhangers, insignes, emblemen en dasschuiven. Het bedrijf bestaat zo’n 15 jaar en heeft een gezellig team van vier personen

Pins and More is net verhuisd naar een nieuw pand in Ruurlo en op korte termijn verwachten ze twee nieuwe medewerkers. Ze hebben de nieuwste druk- en graveertechnieken in huis om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Het is een bekende naam in de regio op het gebied van promotie-, reclameartikelen en merchandise-producten op maat.

"Heel die handleiding die er bij ligt is gewoon supermakkelijk."

Nauwkeurig werken en tijd besparen

We spreken Chiel Potgieter, grafisch vormgever/DTP’er bij Pins and More. Tijdens het interview zien we op de achtergrond een wereldkaart, met alle landen waar klanten van Pins and More zitten. Chiel zorgt ervoor dat alles klaar is voor de collega die de materialen snijdt of graveert. Door zijn voorwerk kan iedereen er zelfstandig mee aan de slag. In de handleiding, die als naslagwerk bij de machine ligt, zijn aanvullende notities opgeschreven. Als ze iets niet direct weten, kijken ze even snel in de handleiding. ‘Dan hoeven we niet eens te bellen voor support. Alles staat er eigenlijk wel in’, vertelt Chiel.

De grootste voordelen van de BRM- lasermachine zijn volgens Chiel de nauwkeurigheid en de mooie afwerking. ‘Het is supermooi dat snijranden direct glad en mooi afgewerkt zijn. Dat gaat allemaal heel vlot.’

Snijden, graveren en technieken combineren

De BRM-laser wordt bij Pins and More het meest gebruikt om kunststoffen, zoals polystyreenplaten, te snijden. Deze worden eerst fullcolour bedrukt met een UV-printer waarna ze gesneden worden tot onderscheidingen en medailles. Daarnaast zetten ze de lasermachine in om relatiegeschenken te graveren. Bijvoorbeeld plaquettes van glas die naar wens gepersonaliseerd worden.

"Die lasermachine? Ja, die doet echt gewoon goed z’n ding!"

Korte lijntjes met BRM

Op het moment dat Pins and More afscheid moest nemen van hun vorige lasermachine, dacht collega Werner aan Ruud, die werkt als Lasermachine Consultant bij BRM Lasers. Na het eerste contact kwam Werner langs in de showroom voor een demonstratie. ‘Toen hebben we deze machine uitgezocht want die paste goed bij ons’, geeft Chiel aan. Ook na aankoop was er veel contact met Ruud die tips gaf om het werk nog beter te kunnen doen. ‘Dat was heel fijn, want we hadden daar heel veel aan!’ Storingen zijn er nog niet geweest, maar mocht dat het geval zijn weten ze bij Pins and More dat de lijntjes kort zijn.

Precies, eenvoudig en uitgebreid

Met deze steekwoorden omschrijft Chiel hun BRM-laser. ‘Die laser snijdt gewoon heel precies over de lijn heen.’ En ook zijn collega’s zonder specifieke technische of grafische opleidingen kunnen prima met de machine en de software overweg. ‘Het is allemaal heel uitgebreid maar toch simpel te besturen.’ Soms bedenken ze een andere oplossing waardoor ze dingen een volgende keer net even anders aanpakken. Zo blijft Pins and More in ontwikkeling.

Download jouw gratis brochure
Go
Chat via WhatsApp